Сливен. С първа копка бе дадено началото на реконструкция на

...
Сливен. С първа копка бе дадено началото на реконструкция на
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова канализация в част от квартал „Даме Груев“ в Сливен

Сливен. С първа копка бе обещано началото на реорганизация на уличната канализационна мрежа на блок 6 в кв. „ Даме Груев “ в Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Това е първият стадий от осъществяване на строително-монтажните работи за реорганизация на канализационната система в квартала.
Строителството на уличната канализационна мрежа в квартала е почнало преди към 50 години. Към момента огромна част от тръбите са амортизирани, което основава проблеми на жителите в блокове 1, 2, 3 и 6.
В тази връзка зам.-кметът Румен Иванов уточни, че Общината е упълномощила актуализация на плана за реорганизация на канализацията там, за етапно реконструиране на отводнителната канализационна система в тази част от комплекса и обезпечаване на нужната пропускателна дарба за отклоняване на отпадъчните води. Той акцентира, че Община Сливен ще продължи с поетапното създаване на нови канализационни мрежи в разнообразни елементи на града, което е и измежду целите на общинското управление.
Проектът за шести блок включва осъществяване на канализационен клон с дължина 179 метра, изпълнен с двуслойни муфирани тръби от полипропилен, сградни канализационни отклонения за блока с обща дължина 48 метра и ревизионни шахти.
Предвижда се строителните действия да приключат в средата на декември тази година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР