Сливен. С едноминутно мълчание в памет на убитата 7-годишна Кристин

...
Сливен. С едноминутно мълчание в памет на убитата 7-годишна Кристин
Коментари Харесай

Сливен: Общинският съвет прие промени в бюджета на Общината

Сливен. С едноминутно безмълвие в памет на убитата 7-годишна Кристин Георгиева стартира постоянното съвещание на Общински съвет – Сливен. След това сесията продължи до точките от дневния ред, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . Общинският съвет одобри промени в бюджета на Община Сливен. Предложението беше признато с 32 гласа „ за “. Кметът Стефан Радев разясни, че смяната в бюджета се постанова поради разпределяне на спомагателни средства за поправки на читалища, паркове и част от пътната инфраструктура в по-малките обитаеми места. Предвидени са средства и за увеличение на възнагражденията на медицинските сестри в детските градини и ясли, а също и за развиването на спортната инфраструктура и обзавеждане на Спортен комплекс „ Асеновец “. Стефан Радев уточни още, че Общината ще компенсира загубите в активността на „ Пътнически транспорти “ ЕООД.
Гласувано беше и предложение за изменение и допълнение на Наредбата за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество, както и изменение и допълнение на Правилника за устройството и активността на Общинско дружество „ Градска подвижност “. Според кмета Радев препоръчаната смяна в правилника на общинското дружество касае главно правата и отговорностите на чиновниците да събират средствата по глобите, които те ще стартират да постановат, според Закона за придвижване по пътищата. Той добави, че по този метод ще се покачат контролът и качеството на предлаганите от предприятието услуги.
Общинските съветници гласоподаваха и предложение за предоставяне на единодушие кметът на Сливен да подпише съглашение за партньорство с „ Пътнически транспорти “ ЕООД по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година, обвързвано с възстановяване на качеството на атмосферния въздух. Проектът планува закупуването на 6 тролейбуса и 4 електробуса, както и възобновяване и ремонт на съществуващата 35-годишна инфраструктура, която обезпечава употребата на тролейбусния превоз в града.
В хода на сесията беше признато и предложение за упълномощаване на кмета на общината да подпише запис на заповед, като поръчителство на предплатено заплащане по плана „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Сливен “, с финансиране по Оперативна стратегия (ОП) „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година Проектът планува обезпечаването на спомагателна патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. Основната му цел е възстановяване на качеството на живот и опциите за обществено включване на хората с увреждания и възрастните хора, посредством обезпечаване на мрежа от услуги в домашна среда. Най-малко 180 души ще могат да бъдат обхванати в дейностите по плана.
Друга призната точка от дневния ред касае даването на единодушие Община Сливен да разкрие две нови обществени услуги, финансирани по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година - два нови центъра за даване на услуги за поддръжка в общността и в фамилна среда, които се намират в постройката на някогашното Начално учебно заведение „ Хаджи Димитър “ в кв. „ Клуцохор “ (Център за социална поддръжка и Дневен център за поддръжка на деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните фамилии.
Бяха прегледани и признати също оферти за разпоредителни покупко-продажби с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на разработване на обстоен организационен проект на поземлени парцели, а също и разпределяне на финансови средства и помощи на жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР