Сливен. Ремонтът на Детска градина Мак“ в Сливен стартира официално.

...
Сливен. Ремонтът на Детска градина Мак“ в Сливен стартира официално.
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев положи първа копка за дейностите по ремонта на Детска градина „Мак“

Сливен. Ремонтът на Детска градина „ Мак “ в Сливен започва публично. Тя ще бъде ремонтирана по план „ Подобряване на просветителната инфраструктура в град Сливен “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Символичното начало на дейностите бе обещано от кмета Стефан Радев с първа копка в двора на обекта.
„ Община Сливен е единствено уредник и реализатор на плановете. Същинският бенефициент са жителите на нашия град, а особено на този са децата на Сливен. Обръщам се с молба към ръководителите на плана да бъдат деликатни, изпълнителни, да търсят решения, с които да не лимитират възпитателния развой, който ще продължи и отсега нататък, макар ремонтните действия “, съобщи пред присъстващите кметът Стефан Радев.
От своя страна шефът на детското заведение Йордан Иванов изрече благодарността си и акцентира, че до този миг друго управление на Общината не е проявявало толкоз внимание към проблемите на детските градини и по-конкретно към децата на град Сливен.
Сградата на детската градина е оповестена за монумент на културата. На нея ще бъде осъществен главен ремонт на външните фасади, благоустрояване и съоръжение, както и на прилежащото и дворно пространство. Ще бъде положена топлоизолация отвътре на стените, ремонт на останалите пристройки, в това число слънчева система за обезпечаване на гореща вода. Детската градина ще разполага с нов физкултурен салон.
На първата копка участваха националният представител Десислава Танева, ръководителят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-областният шеф Камен Костов, заместител – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на Общината Валя Радева, общински съветници, представители на компанията – реализатор, членове от екипа за ръководство на плана, специалисти от Общината и жители.
Малко по-рано се организира конференция в постройката на Общината по отношение на проектаза възстановяване на просветителната инфраструктура в града. На нея стана ясно, че с изключение на Детска градина „ Мак “ по него ще бъдат актуализирани и осъвременени още три детски градини. Това са ДГ „ Детство “, ДГ „ Зорница “ и ДГ „ Вержин и Хаик Папазян “. С мултимедийна презентация бяха показани задачите и дейностите, които се планува да бъдат осъществени.
Проектът е финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, предпочитана ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “. Общата му стойност е 5 290 433 лева
В Детска градина „ Детство “, намираща се в ж.к. „ Младост “ ще се обособят нов физкултурен и музикален салон с построена топла връзка към физкултурния салон, нов методически кабинет и хигиеничен възел за хора с увреждания. Ще се извърши топлинно уединяване на покрива и фасадите, както и хидроизолация. Старата дървена дограма ще бъде сменена с нова РVC и слънчева апаратура за затопляне на битова гореща вода.
На Детска градина „ Зорница “ в кв. „ Ст. Заимов “ също ще бъде осъществен главен ремонт и благоустрояване. Фасадите и покрива ще бъдат топлинно изолирани, в това число и хидроизолация на покрива, замяна на остарялата дограма с нова РVC и алуминиева, ще бъде построена комбинирана система за битова гореща вода, нови битови пространства за личния състав към кухнята, нови асансьори. И тук са планувани методически кабинет и музикален салон, а също и двор за деца със специфични грижи.
Детска градина „ Вержин и Хаик Папазян “ също ще бъде главно ремонтирана. Ще бъдат обособени нов физкултурен салон и склад към него, ново помещение за абонатна станция, нов салон на изкуствата, кабинет за деца със специфични потребности, занимания и училищен кабинет. В детското заведение ще бъде инсталиран нов асансьор, нов хигиеничен възел за хора в неравностойно състояние. Ще бъде въведена и слънчева система за обезпечаване на топла вода.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР