Сливен. Регионалният исторически музей в Сливен ще кандидатства с два

...
Сливен. Регионалният исторически музей в Сливен ще кандидатства с два
Коментари Харесай

Председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев: Регионалният исторически музей ще кандидатства с два проекта по европейски програми

Сливен. Регионалният исторически музей в Сливен ще кандидатства с два плана за финансиране по европейски стратегии. Това заяви пред Радио „ Фокус “ – Сливен ръководителят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев. Проектите ще се осъществят на територията на тракийската гробница в село Калояново и някогашната фабрика на Добри Желязков, която бе предоставена на музея. За задачата е належащо Община Сливен да поеме безвъзмездното ръководство на терените. Предложението на шефа на Регионалния исторически музей ще бъде импортирано за разглеждане на съвещанието на Общински съвет – Сливен на 28 февруари.
Тогава ще бъдат прегледани и предложенията за отдаване чартърен или закупуване на лекарски кабинети в селата в общината. „ Целта ни е да осигурим продължение действието на кабинетите, тъй че нито едно обитаемо място да не остане без здравна помощ “, разяснява Митев.
По време на утрешното съвещание Общинският съвет в Сливен ще прегледа 38 точки, включени в дневния ред, както и три спомагателни, препоръчани от кмета Стефан Радев.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР