Сливен. Разпространена фалшива новина, че две деца са изведени от

...
Сливен. Разпространена фалшива новина, че две деца са изведени от
Коментари Харесай

Румен Иванов, зам.-кмет на Сливен: Фалшивата новина за изведени две деца от училищата „Братя Миладинови“ и „Юрий Гагарин“ е престъпна злоупотреба със страховете на хората

Сливен. Разпространена подправена вест, че две деца са изведени от учебните заведения „ Братя Миладинови “ и „ Юрий Гагарин “ в квартал „ Даме Груев “, е предиздвикала ромски родители да изведат децата си от учебно заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . По този мотив заместник-кметът Румен Иванов приканва жителите на Сливен да не се поддават на провокации и подправени вести. Той съобщи, че става дума за изкуствено нагнетяване на напрежението и незаконна корист със страховете на хората.
„ Недопустимо е да бъдат правени сходни внушения към родителите. Призовавам всички, които имат отношение към предизвикването на този проблем, да не употребяват децата и техните родители за реализирането на своите цели и политически упоритости “, сподели заместник-кметът.
Той прикани към успокоение, нормализиране на ситуацията и още от през днешния ден и на следващия ден да се обезпечи наличие на децата в учебно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР