Сливен. Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

...
Сливен. Ръководството на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор
Коментари Харесай

Сливен: Ръководството на ДАМТН се срещна с областния управител Чавдар Божурски заради промени в Закона за водите

Сливен. Ръководството на Държавната организация за метрологичен и механически контрол организира работна среща с регионалния шеф на Сливен Чавдар Божурски по отношение на признати промени в Закона за водите. Това оповестиха от Областна администрация . В срещата участваха ръководителят на ДАМТН Петър Горновски, неговият заместител и шеф на Групово дело „ Надзор на язовирни стени и уреди “ ген. Кирил Войнов, основният секретар на организацията Николай Николов, шефът на дирекция в регионалната администрация Мартина Златева.
Ръководният екип на ДАМТН срещна регионалния шеф с влезлите на 3 юли в действие законови промени, с които се основава Държавно дружество за ръководство и стопанисване на язовири, обществена и частна държавна благосъстоятелност. Дава се опция на общините по избрана процедура да трансферират безплатно на страната собствеността на общински язовири, за които не могат да се грижат заради липса на средства или други аргументи.
На срещата бяха показани и резултатите от инспекциите на територията на Сливенска област от началото на годината до момента. Инспекторите на ДАМТН са открили 26 нарушавания. В този брой влизат всички неизправности, установени при инспекциите на водните уреди, като доста от язовирите са с повече от едно нарушавания, а забележителна част са с наставления по документите.
По време на срещата бе дискутирана и идната категоризация на язовирите по степен на евентуална заплаха, която ще се прави от комисиите, назначени със заповед на регионалните шефове. По този метод ще се подсигурява осъществяването на годишни инспекции на язовирите с висока и забележителна степен на евентуална заплаха. Определената степен ще има значение при установяване на условията за употреба на оборудванията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР