Сливен. При одобрение на проектите за превъоръжаване на Българската армия

...
Сливен. При одобрение на проектите за превъоръжаване на Българската армия
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Решили сме да вложим 3 - 4 млрд. лева в превъоръжаване и затова новото оборудване за Българската армия трябва да бъде ефикасно

Сливен. При утвърждение на плановете за превъоръжаване на Българската войска би трябвало да се вземе поради съвместимостта с армията на НАТО. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след формалната гала по закриване на многонационалната взаимна подготовка „ PLATINUM LION 18 “ на образователен полигон „ Ново село “ край Сливен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Сливен . „ Решили сме да вложим 3 - 4 милиарда лв. в превъоръжаване, макар че има доста други браншове, които имат потребност, по тази причина новото съоръжение за Армията би трябвало да бъде ефикасно, на ниска цена, съвместимо с това на сътрудниците от НАТО, а и да бъде взето поради мнението на военните специалисти “, съобщи министър председателят Борисов. Той добави, че с новото въоръжение, ще имаме освен мощна и боеспособна войска, само че и войска с променено мислене, която ще бъде поръчител на сигурността в района. „ Учения, сходни на многонационалната взаимна подготовка „ PLATINUM LION 18 “, трансформират мисленето, “ съобщи Борисов. Той напомни, че не е било надалеч времето, когато на Балканите сме воювали, а през днешния ден се учим да се отбраняваме дружно и да подсигуряваме сигурността на Черноморския район.
Началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев съобщи, че се надява до края на годината да бъдат подписани контракти по един или два от плановете.
Днес на полигон „ Ново село “ край Сливен се състоя формалната гала по закриване на многонационалната взаимна подготовка „ PLATINUM LION 18 “. В нея взеха присъединяване 700 военнослужещи от осем страни – България, Силите на Съединени американски щати в Европа, Румъния, Молдова, Албания, Сърбия, Грузия и Черна Гора. Премиерът Борисов връчи документите на представителите на всяка страна участник. Планиращият и провеждащият учението полковник Стоян Шопов връчи оценки на 27 военнослужещи за положително показване по време на взаимната подготовка.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР