Сливен. Потребителите и екипът на Центъра за социална рехабилитация и

...
Сливен. Потребителите и екипът на Центъра за социална рехабилитация и
Коментари Харесай

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Сливен отбеляза Международния ден на белия бастун

Сливен. Потребителите и екипът на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) в Сливен означиха Международния ден на белия бастун. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация .
Вратите на центъра бяха отворени за посетители и другари. Сред съидейниците на ЦСРИ е и регионалната администрация. Зам.областният шеф Димитринка Петкова посети центъра и сервира приветствен адрес от регионалния шеф Чавдар Божурски. „ Международният ден на белия бастун се отбелязва към този момент 49 години по света. В календара е отделена специфична дата за хората със сензорни проблеми, с цел да припомнят за потребността си от схващане и съпричастност и да заявят желанието си да живеят живота на почтени жители, с умения и пълномощия в разнообразни сфери ”, се споделя в приветствения адрес.
„ За нас този ден е празник, тъй като имаме опция да покажем новата постройка на центъра и активността, която развиваме тук. Белият бастун е знак на автономия и самостоятелност на хората със зрителни увреждания. Благодарни сме, че работата ни е оценена ”, съобщи директорката Пепа Димова. Центърът заема някогашния юношески дом в кв. „ Република ” в Сливен. Сградата бе главно ремонтирана по план на общината. Капацитетът му от първичните 30 места бе повишен на 50, а сега услугата се употребява от 63-ма възрастни и деца. Заведението има съвременно оборудвани зали за рехабилитация, насърчаване на обществени умения, помещение за деца, компютърна зала, в която се употребява „ говорящ “ програмен продукт, и други модерни улеснения. В центъра работят 12 експерти. ЦСРИ е делегирана от страната активност с снабдител община Сливен.
Сред гостите на 15 октомври бяха зам.- кметът на Община Сливен Стоян Марков, ръководители и чиновници в обществените институции в града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР