Сливен. Посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой бе

...
Сливен. Посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой бе
Коментари Харесай

Сливен: Посланикът на Република Турция се срещна с областния управител Чавдар Божурски

Сливен. Посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой бе на посещаване в Сливен, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация . По време на визитата си Негово Превъзходителство бе съпроводен от ген. консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе.
Гостите се срещнаха с регионалния шеф на област Сливен Чавдар Божурски. В диалога те подчертаха, че България и Турция са другарски, съюзнически страни. Посланик Улусой прояви интерес към активността на турските вложители в региона и опциите за разгръщане на съдействието. Той съобщи, че туристите от Турция биха имали интерес към планинския регион на Сливен за зимен отдих. " Ако съществува подобаваща база и ски-писта, посетителите от прилежащата ни страна биха предпочели да идват в Сливен, защото дестинацията е на по-близко разстояние спрямо Банско, Пампорово и други курорти ", сподели посланикът.
След срещата с регионалния шеф гостът се насочи към общината за среща с кмета Стефан Радев. Посланикът заяви, че ще предложи на сливенския кмет да бъде извършен бизнес-форум в града. „ Ще проучим в кои сфери има благоприятни условия за вложения и ще доведем предприемачи от Турция, които демонстрират интерес. Целта е да има взаимни вложения, да се развива търговията и да се основават работни места, което ще е от изгода и за двете страни “, разяснява той.
В програмата му бяха включени още посещаване на Художествената изложба „ Димитър Добрович “ и на Националния музей на текстилната промишленост.
Посещението на Негово Превъзходителство в Сливен е по покана на районния мюфтия Акиф Акифов и проведената от него вечеря-ифтар, която се дава в месеца на Рамазана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР