Сливен. Първи детски фестивал по шахмат беше открит в Сливен.

...
Сливен. Първи детски фестивал по шахмат беше открит в Сливен.
Коментари Харесай

Сливен: Общината подкрепя развитието на шахмата сред децата

Сливен. Първи детски фестивал по шахмат беше открит в Сливен. Проявата ще продължи до 1 септември, когато ще се организира награждаването на спечелилите. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Във фестивала вземат участие над 70 деца от цялата страна, като над 10 от тях са от Сливен. Събитието се провежда от клубовете по шах „ Сините камъни “ и „ Темп “, със съдействието на Община Сливен. От името на кмета Стефан Радев участниците бяха приветствани от заместник-кмета Пепа Чиликова. Тя направи и първия ход в надпреварата, с което алегорично започва фестивала.
„ Приоритет на общинското управление са дейностите, ориентирани към развиването на младежите. В лицето на господин Радев шахматните клубове имат сигурен съдружник и поддръжка в напъните за възобновление на традициите в шаха в нашия град. Осигуреното от Общината помещение, където най-малките шахматисти ще упражняват своите умения, е стъпка в тази посока “, сподели тя и пожела триумф на младите шахматисти.
Председателят на клуб „ Сините камъни “ Радослав Очков благодари на общинското управление за съдействието и показа за упоритостта на клуба да работи за развиването на шахмата в Сливен посредством образованието на деца в тази велика игра.
В събота специфичен посетител на събитието ще бъде шесткратният първенец и гросмайстор Васил Спасов, който ще изнесе лекция на дребните шахматисти. На 1 септември – събота, от 19.15 часа, той ще организира сеанс на 20 дъски с фенове на шаха.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР