Сливен. Партия АБВ и Инициативен обществен комитет започват подписка за

...
Сливен. Партия АБВ и Инициативен обществен комитет започват подписка за
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Партията и Инициативен обществен комитет започват подписка за референдум за неразполагане на ядрени оръжия и агресивни контингенти на територията на България

Сливен. Партия АБВ и Инициативен публичен комитет стартират подписка за референдум за неразполагане на нуклеарни оръжия и нападателни контингенти на територията на България. Това заяви на конференция в Сливен ръководителят на партията Румен Петков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . „ Разрешаването на разполагане на нуклеарно оръжие ще ни трансформира в цел и този значим въпрос би трябвало да се реши не от политическите партии, а от цялото общество “, съобщи Румен Петков. Той изрази подозрения, че са били водени диалози и поети задължения за даване на морска база „ Атия “ и разполагане на нуклеарни уреди, включително дронове с опция за носене на ракети, въз основата край Шабла и по българското Черноморие. Румен Петков акцентира, че по тази причина България би трябвало да изрази твърдата си позиция, че няма да допусне разполагането на такова оръжие на територията на страната ни.
Той разяснява също, че би трябвало да бъде спряна и договорката за покупката на F16, тъй като си купуваме несъществуващи самолети. „ Няма цех който да създаде, той не е издигнат. Освен това, България сега има опция да вдигне 30 самолета. Тази договорка единствено ще налее 2 млрд $ в американската стопанска система, а ние няма да изплашим никого с тези 8 самолета. “, уточни той.
Румен Петков означи още, че партия АБВ и „ Коалиция за България “ не престават и подготовката за изборите за Европейски парламент. 23 са номинациите за евродепутати досега, чакат се и предложенията на сътрудниците в обединението. Листата ще бъде образувана тази събота. Петков добави, че макар, че се надяват на мощно показване, не е толкоз значим броят на местата, които „ Коалиция за България “ би могла да завоюва, а това, че всеки един техен евродепутат ще пази българския народен интерес. В своя програмен документ „ Европа за България “ Коалиция за България залага развиване на българската стопанска система, битка с демографската рецесия, отпадане на глобите против Русия и отбрана на България и битка двойните стандарти в страните-членки на Европейски Съюз.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР