Сливен. Официално беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна

...
Сливен. Официално беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна
Коментари Харесай

Община Сливен: Стартира дългоочакваният ремонт на спортна зала „Асеновец“

Сливен. Официално беше даден старт на дълго чакания ремонт на спортна зала „ Асеновец “ в Сливен, която от построяването през 1971 година не е ремонтирана. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Кметът Стефан Радев пожела работата по обекта да протече безпрепятствено и по график. Той употребява случая, с цел да благодари още един път за финансовата поддръжка от страна на държавното управление, с чиято помощ залата още веднъж ще отвори порти за децата, жители и посетители на Сливен. „ Надявам се в края на годината да се поздравим с една напълно актуализирана и мултифункционална зала, в която да се развиват и други типове спорт “, съобщи кметът Радев. Той напомни, че се планува ремонт и на зала „ Младост “, която е част от спортната инфраструктура на града. От началото на мандата управлението на общината работи в поддръжка на сливенския спорт и ремонтните действия са част от политиката на кмета Стефан Радев за обезпечаване на доста положителни условия за спортистите и техните треньори.
„ Асеновец “ разполага със зали по бокс и волейбол, които ще бъдат напълно актуализирани, като в залата по волейбол ще могат де се организират надпревари по тенис на корт на закрито.
205 календарни дни е плануваният период за привършване на ремонтните действия. Външните стени ще бъдат топлоизолирани, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена облицовка и гръмоотвод. Вътрешната отоплителна система ще бъде сменена. Залата ще разполага и със вградена система за климатизация и вентилация, както и слънчева система за битово горещо водоснабдяване. Предвижда се подовата настилка да бъде от винил. Ще бъдат ремонтирани и вътрешните пространства със санитарни възли. Средствата за цялостното възобновяване на залата са обезпечени от българското държавно управление.
На събитието участваха националният представител Десислава Танева и заместник-кметът Пепа Чиликова.
Изпълнители са Консорциум „ Строителство Сливен – Спортен комплекс „ Асеновец “ – „ Комунал Инженеринг “ ЕООД и „ БМ – Груп – Инженеринг “ ЕООД.
Строителният контрол е поверен на „ Августа Консулт “ ЕООД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР