Сливен. Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на

...
Сливен. Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на
Коментари Харесай

Община Сливен се включва в Европейската седмица на мобилността

Сливен. Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на подвижността, която обичайно се организира сред 16 и 22 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Кампанията цели понижаване на шума и нездравословните излъчвания на газове във въздуха от автомобилния превоз, както и възстановяване качеството на живота в градовете.
През 2019 година тематиката на акцията е „ Безопасно вървене и колоездене “ и мотото „ Върви с нас! “. Те слагат в центъра на вниманието изгодите от дейните типове превоз за нашето здраве, околната среда и по-доброто качество на живот.
Община Сливен се включва в акцията с самодейността „ 22 септември – Ден без коли “ като се планува затваряне на бул. „ Цар Освободител “ за придвижване на коли в сектора от светофара на Общински пазар - Сливен до ул. „ Г. С. Раковски “ (Съдебната палата), както и улиците от библиотека „ Сава Доброплодни “ до МОЛ - Сливен за интервала от 08.00 до 15.00 часа на 22 септември 2019 година.
Всеки, който желае, може да употребява уличните платна на затворените за коли улици като свободна зона за ходене пеш, каране на колело, тротинетка, скейтборд и други.
Гражданите, искащи да посетят центъра с лек автомобил, ще имат опция да употребяват паркингите на пл. „ Х. Димитър “ и зад Мол - Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР