Сливен. Община Сливен организира дискусия, на която бяха представени възможности

...
Сливен. Община Сливен организира дискусия, на която бяха представени възможности
Коментари Харесай

Сливен: Общината организира дискусия, на която бяха представени възможности за финансиране на инициативи на малки, средни и големи предприятия от региона

Сливен. Община Сливен провежда полемика, на която бяха показани благоприятни условия за финансиране на начинания на дребни, междинни и огромни предприятия от района. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
„ За мен е наслаждение от името на кмета господин Стефан Радев да ви поздравя с добре пристигнали, че сте тук, на проведената от Община Сливен работна среща. Искаме да срещнем представителите на бизнеса, на нестопанските организации, свързани с него, с опциите на програмата Фонда на фондовете. Казвам от мое и от името на управлението на Общината, че сме удовлетворени и радостни, че можем да дадем опция и представим на бизнеса настоящите процедури и принадлежности, с които той може да борави и да се развива. Пълната зала „ Май “ ни потвърждава, че има подобен интерес от страна на локалния бизнес “, сподели при откриването заместник-кметът Стоян Марков.
Силвия Тодорова, член на Българска асоциация на консултантите по европейски стратегии, беше преподавател на събитието. Тя благодари на Общината за организирането на срещата и че дава опция за развиване. Тя изясни финансовите принадлежности на Фонда за градско развиване, както и благоприятни условия за партньорство сред локалната власт и бизнеса.
„ Фондът за градско развиване не е толкоз известен измежду бизнеса. Неговият механизъм е по-известен измежду локалните управляващи и общините. Не приказваме и за безплатни средства. Става дума за кредитно финансиране с по-облекчени условия от общоприетите банкови условия “, разяснява Тодорова.
Дискусията провокира необятен интерес измежду локалните бизнесмени. Бяха заложени съответни въпроси и всеки самостоятелно беше посъветван по какъв начин да доразвие своето дружество или да стартира собствен бизнес. Индивидуалните срещи продължиха и след обяд в залата на Областния информативен център към Община Сливен.
След това бяха показани други благоприятни условия за финансиране. Стоян Марков съобщи, че ще бъде направена организация сходни срещи да бъдат правени по-често и най-малко два пъти годишно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР