Сливен. Обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план

...
Сливен. Обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план
Коментари Харесай

Сливен: В града се проведе обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план за развитие на Общината за 2018 – 2020 г.

Сливен. Обществено разискване на Проекта на актуализация на Общинския проект за развиване на Общината за 2018 – 2020 година се състоя в Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . В него се включиха ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметът Стоян Марков, общински съветници, шефове и ръководители на културни и туристически институти, читалища и чиновници на Общината.
С мултимедийна презентация в Областния информативен център беше показан отчетът от междинната оценка, осъществена от представители на компания,,Ню Ай Ад ” в интервала януари – юни 2018 година Той включи разбор на икономическото и общественото развиване на общината, задачите, целите, ограниченията в интервала 2014 – 2020 година и знаците за наблюдаване.
Във връзка с постигнатите цели от проекта беше взето под внимание тежкото финансово положение на Община Сливен през 2015 година и отговорностите, които е натрупала дотогава, което е забавило стартирането на редица действия и планове.
Значение за напредъка на Общината са партньорствата, които се показват посредством непрекъснати срещи с бъдещи вложители, представители на бизнеса, срещи по отношение на възстановяване на изискванията на компаниите в Индустриална зона.
Беше осъществен обзор на постигнатото в основните области на финансите, стопанската система и туризма в поддръжка на заложеното по Общинския проект за развиване 2014 – 2020 година
За постигането на задачите са заложени цели, ориентирани към развиване на стопанската система, туризма, запазване и разпространение на културно-историческото завещание, инфраструктурата, увеличение на заетостта, запазване на околната среда, стимулиране на междуобщинското съдействие и повишение потенциала на общинската администрация. По време на срещата участниците в публичното разискване даваха отзиви и оферти, които ще бъдат взети под внимание.
Документът е наличен на формалния уебсайт на Общината и следва да бъде импортиран за разглеждане на идната сесия на Общински съвет – Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР