Сливен. Областната дирекция на МВР, Българският червен кръст и Регионалната

...
Сливен. Областната дирекция на МВР, Българският червен кръст и Регионалната
Коментари Харесай

ОДМВР, БЧК и РЗИ в Сливен отбелязват Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия - 17 ноември

Сливен. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Българският червен кръст и Регионалната здравна ревизия в град Сливен означиха през днешния ден Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни катастрофи със взаимна акция в региона на едно от най-натоварените кръстовища в град Сливен сред булевардите „ Бр.Миладинови ” и „ Хаджи Димитър ”. Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР - Сливен. В рамките на 1 час, от 11,00 до 12,00 часа, вниманието на водачите беше ориентирано към нуждата от приемливост на пътя и значимостта да се съблюдават разпоредбите за придвижване. Раздадени бяха брошури за безвредно държание. Представители на РЗИ подаряваха предметни награди на всички, които употребяват предпазните системи за деца в колите. Водачите получиха и осведомителни листовки за Националните акции “Зима ” и “Подкрепа за донорството и трансплатациите ”.
От началото на годината до 10 ноември в област Сливен са станали 98 тежки пътни случая с 24 жертви и 114 ранени. По общини статистиката наподобява по този начин:
- Сливен - убити 16, ранени 51;
- Нова Загора - убити 6; ранени 46;
- Котел - убити 1, ранени 11;
- Твърдица - убити 1, ранени 6.
Най-голям брой ПТП са настъпили по виновност на водачите на МПС. Основната причина е несъобразената скорост с пътните условия, като в резултат на това има най-голям брой убити. Другите най-чести аргументи са приложимост на алкохол от водачи на МПС и отневането на преимущество.
Най- рисковите места са пътния махленски сектор. Най-опасните булеварди и улици в град Сливен са “Банско шосе ” и “Цар Симеон ”.
Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни катастрофи се отбелязва всяка трета неделя в месеца. На 17 ноември за поредна година отдаваме нашата респект към починалите при пътни произшествия и изричаме съболезнования на околните им. Напомняме, че резултатът от високата скорост, алкохолът, нарушаванията и арогантността на пътя е съдбовен, че зад цифрите на черната статистика стоят човешки животи и ориси.
Спазването на разпоредбите за придвижване не е досадно обвързване – то избавя живот.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР