Сливен. Областната администрация в Сливен подари преносим компютър на българското

...
Сливен. Областната администрация в Сливен подари преносим компютър на българското
Коментари Харесай

Областната администрация в Сливен подари преносим компютър на българското училище в село Городное, в района на Болград

Сливен. Областната администрация в Сливен подари портативен компютър на българското учебно заведение в село Городное, в региона на Болград. Това оповестиха от пресцентъра на институцията .
Жителите на Городное са потомци на преселници от сливенското с.Жельо челник и добричкото с.Градина. Подаръкът бе връчен от зам.областния шеф Камен Костов. Това стана по време на тридневното му посещение в Украйна дружно с учениците, класирали се в националния конкурс „ Болградската гимназия – извор на родолюбие “, извършен по самодейност на регионалната администрация. С тях пътуваха още членовете на инициативния комитет за състезанието доцент Господин Стефанов и гл.ас. Петко Цанков, учители и родители.
Гостите бяха задушевно посрещнати в гимназията. Участваха в градското поклонение в памет на починалите за отечеството бесарабски българи през Руско-турската война и сервираха цветя на паметника, прочут като „ Малката Шипка “. Групата посети трипрестолния храм „ Свето Преображение Господне “, съграден с доброволния труд на хиляди преселници. 29 октомври – датата, на която преди 180 години църквата е била осветена, се празнува като Ден на бесарабските българи. Зам.областният шеф Камен Костов сервира на домакините от Болград приветствен адрес от регионалния шеф Чавдар Божурски. Програмата на визитата включваше още среща с академичното управление на университета в Измаил, посещаване в едно от петте неделни български учебни заведения, поклонение пред паметника на Георги Раковски в Болград и пред паметника на акад. Александър Теодоров – Балан в едно от околните обитаеми места. Директорката на Болградската гимназия Снежана Скорич изпрати благодарствена грамота на зам.областния шеф Димитринка Петкова за приноса й в организирането на националния конкурс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР