Сливен. Нуждаещи се жители на община Сливен получиха дарения, закупени

...
Сливен. Нуждаещи се жители на община Сливен получиха дарения, закупени
Коментари Харесай

Средства от благотворителна онлайн игра - в подкрепа на нуждаещи се жители от община Сливен

Сливен. Нуждаещи се поданици на община Сливен получиха дарения, закупени със средства, събрани от маратон на онлайн игра, осведомиха от пресцентъра на локалната администрация. За трите Центъра за настаняване от фамилен вид в града бяха обезпечени тв приемници, мека мебел и строителни материали за ободряване на общите пространства и козметични комплекти за децата. Полусираче със сърдечно-съдово заболяване получи таблет и климатик за отопление на къщата. Осигуряват се средства и за възнаграждение на жилищния наем на зрелостник, цялостен сирак, който има голям брой награди от национални и интернационалните надпревари.
Средствата за даренията са събрани от благотворителна акция, инициирана от известния влогър Константин Кънев. Той провежда Новогодишен благотворителен стрийм маратон, който се състоя на 27 декември 2021 година Инициативата съставлява няколкочасов онлайн гейминг, в който с игра се включват няколко души. По този метод феновете, които имат интерес към мероприятието, което се излъчва онлайн по интернет, имат опция да подаряват средства по другите благотворителни дела. Дарителската акция се организира към този момент няколко години и се радва на все по-засилен интерес измежду обществото.
Благодарности към главния основател и мотор на благотворителната акция изрече зам.-кметът Пепа Чиликова.
„ От името на кмета Стефан Радев се веселя да ви посрещна и да ви поздравя за дарителската акция в нашия град. Ние също се отнасяме с особена грижа и внимание към децата и групите в неравностойно състояние. Разполагаме с необятна мрежа от обществени услуги, като сега продължаваме да я доразвиваме. На всички хора, взели участие с дарения, благодаря от сърце. Бъдете здрави и все по този начин съпричастни към грижите на хората! “, съобщи още зам.-кметът по време на срещата си с известния влогър. Тя употребява случая да поздрави и всички младежи, които демонстрират все по-голяма интензивност в реализирането на благородни дела.
„ Основната ни концепция е да покажем и на млади, и на не толкоз младите, че играенето на игри, не съставлява само стоене пред компютъра, а можем да създадем положително за нуждаещите се. Смятам, че децата са бъдещето и поради това, главно се насочваме към поддръжка на центрове за настаняване на деца в цялата страна “, съобщи на собствен ред влогърът Константин Кънев. По думите му досега са събрани към 20 хиляди лева, които ще бъдат разпределени за нуждаещи се хора от Сливен, Русе, както и за подслон за бездомни животни.
Осъществяването на дарението се извърши с поддръжката на Община Сливен и Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР