Сливен. Най-голямото многонационално учение в Черноморския регион SABER GUARDIAN 2017“

...
Сливен. Най-голямото многонационално учение в Черноморския регион SABER GUARDIAN 2017“
Коментари Харесай

Министерство на отбраната: Започна учението „SABER GUARDIAN 2017“

Сливен. Най-голямото многонационално обучение в Черноморския район „ SABER GUARDIAN 2017 “ (SG17) беше намерено с публична гала през днешния ден, 11 юли, на територията на взаимните българо-американски уреди на образователен полигон „ Ново село “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. В церемонията участваха заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-командващият на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа генерал-майор Джон Гронски и заместник-директорите на „ SABER GUARDIAN 2017 “ от унгарска и румънска страна бригадни генерали Ласло Сабо и Петраче Тудорица.
„ За България е изключителна привилегия да бъде измежду страните-домакини на най-мащабното издание на учението “, сподели в приветствието си вицеадмирал Ефтимов. Той акцентира, че броят на участващите страни и военнослужещи, както и обширната територия от Европа, на която се организира „ SG17 “, приказват красноречиво за повишената нужда от групови старания за гарантиране на сигурността и мира в Югоизточна Европа. Заместник-началникът на защитата изрече признателност от името на управлението на Министерството на защитата и на Българската войска към всички участващи народи за положените старания и сериозната организация по време на всички етапи на учението.
Заместник-командващият на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа генерал-майор Джон Гронски сложи акцент върху образуваната в учението многонационална дивизия, която по думите му има внушителни качества. Тя включва танкови, пехотни, инженерни, артилерийски, военновъздушни формирования и специфични сили и ще обезпечи предислоцирането на персонален състав, въоръжение и техника от България към Грузия през Черно море.
Относно визитата на военни наблюдаващи от Руската федерация по линия на Виенския документ от 2011 година, което ще се реализира на Учебен полигон „ Ново село “ през днешния ден, генерал-майор Гронски съобщи: „ Ние се радваме, че ще има военни наблюдаващи от Русия. Учението „ SABER GUARDIAN 2017 “ е с висока видимост. Когато става дума за бистрота, би трябвало да подчертаем, че тя дава опция за превъзмогване на неразбирането за това, което се прави. Затова всяка страна би трябвало да следва този принцип при провеждането на своите учения. “
В умозаключение той акцентира, че България е извънредно значим член на НАТО и сътрудник на Съединени американски щати. „ Ние сме подготвени да застанем един до друг за гарантиране на целостта, свободата и мира на Европа “, сподели генерал-майор Гронски.
На формалната гала участваха още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, бригаден военачалник Иван Ортомаров, заместник-директор на „ SG17 “, шефът на работа „ Военна полиция “ бригаден военачалник Борислав Сертов, както и висши военни представители от страните-домакини.
„ SABER GUARDIAN 2017 “е годишно интернационално обучение, което през тази година се организира в интервала 11–20 юли под управлението на Командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа, взаимно с Въоръжени сили на страните-домакини. България, Румъния и Унгария ще поделят семейството на „ SG17 “, като интегрираните в него 18 учения ще бъдат извършени на територията на трите страни. Основни военни обекти на територията на нашата страна са образователните полигони „ Ново село “, „ Корен “, „ Шабла “ и летище Безмер.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР