Сливен. Над 5 000 000 лв. влага Община Сливен в

...
Сливен. Над 5 000 000 лв. влага Община Сливен в
Коментари Харесай

Сливен: Над 5 000 000 лв. влага Общината в цялостна реконструкция и ремонт на четири детски градини

Сливен. Над 5 000 000 лева влага Община Сливен в цялостна реорганизация и ремонт на четири детски градини в Сливен. Това разгласи кметът Стефан Радев по време на ревизия на ремонтните действия в детска гради „ Мак “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен .
По време на среща с фирмата-изпълнител на ремонта бяха разисквани осъществените досега действия по обекта. Според шефа й Стайко Димитров строителният развой се реализира по планувания график и ще завърши през месец септември.
Обновяването се прави по плана „ Подобряване на просветителната инфраструктура в град Сливен “ с финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година
Официалният старт беше даден в края на октомври предходната година. Сградата е оповестена за монумент на културата. Дейностите включват главен ремонт на външните фасади, благоустрояване и съоръжение, както и на прилежащото и дворно пространство. Ще бъде положена топлоизолация отвътре на стените, разширение на спалните пространства, ремонт на останалите пристройки, в това число слънчева система за обезпечаване на гореща вода и напълно нов физкултурен салон.
По думите на кмета Стефан Радев осъществяването на обекта е едно най-трудните, защото се прави цялостна реорганизация на постройката. Той добави още, че по този план сега се реновират още три детски градини - „ Детство “, „ Зорница “ и „ Вержин и Хаик Папазян “.
„ Надявам се наесен да посрещнем децата в една напълно актуализирана детска градина “, съобщи в умозаключение кметът Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР