Сливен. Над 20 сигнала за поражения от дъжда са проверени

...
Сливен. Над 20 сигнала за поражения от дъжда са проверени
Коментари Харесай

За два дни - до 100 литра дъжд на квадратен метър в някои райони на община Сливен

Сливен. Над 20 сигнала за провали от дъжда са тествани и обработени през днешния ден, заяви инж. Снежана Кънева от отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ в Община Сливен . Екипи са създали обход и открили, че на изток в равнинната и планинска част е паднал дъжд до 30 л кв.м и няма нанесени вреди и недоволства от поданици на обитаемоте места там.
„ В западната част на равнинната територия обаче, съгласно замервания на кметствата, дъждът сумарно за двата дни е до 100 л кв. м. „ Има изровени пътни настилки в Чинтулово, Селиминово, Гавраилово, а в деретата са пренесени много шубраци и наноси, както и инертни материали “, сподели Кънева.
Всички овощни насаждения в този регион са под вода. В естествен размер са язовирите. Леко повишаване се регистрира на равнището на река Тунджа, само че няма заплаха от преливане.
Кънева заяви още, че по улиците в Злати челник е имало доста вода, а в Ковачите – наводнение на гробищния парк.
Има позвънявания за протичане в читалищата на Кермен и Глуфишево. Не се следи огромно повишение на подпочвените води в село Жельо челник.
Констатирани са падащи камъни по републиканския път към Ичера, за което е сигнализирано е „ Пътно ръководство “.
„ В града водният дирек тук-там доближаваше до десетина сантиметра. Има проблеми с плана на ВиК, тъй като на всички места са се образували рискови пропадания. Сигнализирали сме ВиК и на следващия ден ще проверим какво са създали. Ремонтите на Топлоелектрическа централа и ВиК основават проблеми в града “, добави Снежана Кънева.
Екипите ще продължат с обходите и инспекциите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР