Сливен. Над 100 деца от Сливен и населените места в

...
Сливен. Над 100 деца от Сливен и населените места в
Коментари Харесай

Сливен: Отличените рисунки от конкурса „Водата е за всички“ ще бъдат включени в календар за 2020 година

Сливен. Над 100 деца от Сливен и обитаемоте места в общината участваха в оповестения от „ Напоителни системи “ ЕАД народен конкурс за снимка, афиш и рисунка на тематика „ Водата е за всички “. Това оповестиха от Областна администрация - Сливен .
Конкурсът бе отдаден на 22 март, Световния ден на водата. Отличените произведения ще бъдат включени в календар за 2020 година на държавната компания. Тя е първото значимо звено от системата за предпазване и запазване на водните ресурси на страната ни. „ Стара френска сентенция споделя, че откриваме какъв брой скъпа е водата, чак когато кладенецът е празен. Да бъдем рационални! Да не разхищаваме! Да преработваме! Да пазим водата! “, приканиха от „ Напоителни системи “, чиито чиновници празнуват професионалния си празник на същата дата.
Сливенският кръг на състезанието бе проведен от районната конструкция на сдружението – клон „ Средна Тунджа “, с поддръжката на общината. Участниците се показаха с рисунки. Повечето бяха показани във фоайето на зала „ Май “, където се състоя награждаването. Зам. регионалният шеф Димитринка Петкова бе измежду гостите на празника. От името на регионалния шеф Чавдар Божурски тя поздрави уредниците и младите гении на общината, които участваха в състезанието.
Професионално жури под председателството на художника Александър Дойчинов, шеф на НХГ „ Д.Добрович “, отличи най-хубавите рисунки. Във възрастовата група до 11 години първа стана Дарена Петкова от ДГ „ Божур “. Стоян Стоянов от ОУ „ Н. Геров “ в с. Гавраилово се класира първи в групата от 12 до 19 години (подробности за класирането са оповестени в уеб страницата на община Сливен). Бе прочетен приветствен адрес от Снежина Динева, изп. шеф на „ Напоителни системи “. „ Класиралите се рисунки ще бъдат включени в националния календар на сдружението. Ние, клон „ Средна Тунджа “, ще издадем собствен годишен календар и в него ще намерят място и чудесните произведения на останалите участници “, заяви шефът Пламен Иванов. Гости на тържеството бяха още зам.кметът Пепа Чиликова, шефът на ОД „ Земеделие “ Тодор Братанов, доста учители и родители.
На 22 март структурите на „ Напоителни системи “ ЕАД в Шумен, София, Пазарджик, Русе, Варна, Враца и Пловдив също наградиха отличените произведения на децата и младежите от съответния район.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР