Сливен. На официална церемония бяха наградени медалистите от финала на

...
Сливен. На официална церемония бяха наградени медалистите от финала на
Коментари Харесай

Димитър Митев, Общински съвет - Сливен: Общинският съвет е винаги готов да подкрепя талантите на Сливен

Сливен. На публична гала бяха наградени медалистите от финала на Международното математическо съревнование „ Математика без граници “ 2019 година, състоял се в град Несебър. Турнирът е за възпитаници от 1-ви до 12-и клас и се организира в 4 кръга – есенен, зимен, пролетен и финално съревнование Математически звезди. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Пред събралите се в постройката на Общината учители и родители ръководителят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев изрече своето удовлетворение от забележителните резултати на учениците и поздрави учителите им за дейната активност в образованието им.
,,Искам да благодаря и на шефа на ЦПЛР - Детски комплекс, Сливен и общински консултант Георги Иванов, който е един от основателите за това локалният парламент да поддържа и насърчава тези надарени деца. Няма нищо по-ценно от това да желаят да се развиват и да разпространяват нашия град ”, съобщи още Митев.
От своя страна учениците благодариха за поддръжката и подготовката, която получават в лицето на старши преподавател по математика в ЦПЛР - Детски комплекс, Сливен Венета Кирова. Те допълниха, че достойното им показване е с помощта на нейните старания и отдаденост.
Освен забележителните резултати от математическото съревнование, сливенските математици са постигнали и високи достижения от национални и интернационалните надпревари и състезания. От НУ „ Васил Левски “ са Петър Халачев – 3 клас, бронзов орден и документ от финала на „ Математика без граници ” и сребърен орден и документ от Хонконгската интернационална олимпиада – ХИКМО и Васил Калоянов Петров – 4 клас, бронзов орден и документ от финала на „ Математика без граници ”, Константин Радев – 3 клас в ОУ „ Др. Иван Селимински “, златен орден и документ от финала на „ Математика без граници ”, Раян Камаринчев – 4 клас в ППМГ „ Добри Чинтулов ”, златен орден и документ от финала на„ Математика без граници ” и сребърен орден и документ от ХИКМО, Ния Динкова Парушева – 2 клас в СУ „ П. К. Яворов “, сребърен орден и документ от ХИКМО, Марияна Софиева Димитрова – 4 клас в ППМГ „ Добри Чинтулов “, бронзов орден и документ от финала на „ Математика без граници ” и сребърен орден и документ от ХИКМО
Сред учениците от ППМГ „ Добри Чинтулов “ са още Денис Сираков – 6 клас, златен орден и документ от финала на „ Математика без граници ”, златен орден и документ от ХИКМО и златен орден от Азиатската интернационална олимпиада – АЙМО, Преслава Добрева – 6 клас, сребърен орден и документ от финала на „ Математика без граници ”, сребърен орден и документ от ХИКМО, сребърен орден от АЙМО и сребърен орден от САСМО, сингапурско математическо съревнование, което цели повсеместност и има искания да събере деца от всички краища на Азия и Мария Къчева – 8 клас, сребърен орден и документ от финала на „ Математика без граници ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР