Сливен. На извънредна сесия на Общинския съвет в Сливен бе

...
Сливен. На извънредна сесия на Общинския съвет в Сливен бе
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Сливен Камен Костов ще представлява Общината в Общото събрание на съдружниците на „Водоснабдяване и канализация - Сливен”

Сливен. На изключителна сесия на Общинския съвет в Сливен бе гласувано упълномощаването на зам.-кмета Камен Костов, като представител на Общината в Общото заседание на съдружниците на „ Водоснабдяване и канализация - Сливен ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Единствената точка в дневния ред бе подкрепена с 23 гласа „ за “.

Общото заседание на съдружниците е планувано за 11.00 ч. през днешния ден. На него следва да бъде взето решение за приемане на заем от „ Български ВиК холдинг “ ЕАД в размер на 8 800 712 (осем милиона осемстотин хиляди седемстотин и дванадесет) лева Средствата от заема се възнамерява да бъдат употребявани за осъществяването на план „ Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на кв. „ Речица “, гр. Сливен “, който започва през лятото на 2021 година По-конкретно, обезпеченото финансиране, ще бъде ориентирано за замяна на остарелия тръбопровод в квартал „ Речица “, който основава непрекъснато проблеми и повреди.

Темата за потребността от в допълнение финансиране, което да покрие цялостната замяна на водопровода, редом с построяването на канализационната мрежа в квартала, бе повдигната още през месец август тази година. Тогава по самодейност на кмета Стефан Радев се организира среща с народните представители от сливенски изборен регион в 46-ото Народно заседание, регионалния шеф, ръководителя на Общинския съвет и представители на ВиК. В рамките на срещата тогава кметът Радев потърси подпомагане от депутатите за обезпечаване на финансиране, защото казусът с водопровода не търпи отсрочване и би трябвало да се търси решение в тази посока. Те от своя страна поддържаха самодейността и поеха ангажимент за подпомагане. В тази връзка беше показан и направеният от Община Сливен механически план за цялостната замяна.

„ Радвам се, че нашата самодейност съумя да се осъществя и въпросът с водоснабдяването и канализацията за жителите в квартал „ Речица “, ще бъде напълно решен. Целият план се извършва от ВиК, а Община Сливен се е посветила в старания да поддържа водното сдружение за осъществяването на този план, тъй като той касае всички поданици на Сливен “, разяснява тематиката кметът Стефан Радев на изключителната сесия на общинския съвет в сряда.

Строителните действия в кв. „ Речица “ са в границите на огромен план, който обгръща Сливен и Нова Загора на стойност 131 млн. лв. по Оперативна програма „ Околна среда “, съфинансиран от Европейски Съюз посредством Кохезионния фонд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР