Сливен. Мерките за осигуряване на обществения ред по време на

...
Сливен. Мерките за осигуряване на обществения ред по време на
Коментари Харесай

Гл. инспектор Димитър Кикьов: Протестиращите трябва да уведомяват Община Сливен за своите намерения, а полицията се ангажира да осигури мирното протичане на протестните действия

Сливен. Мерките за обезпечаване на публичния ред по време на митингите са били разисквани на среща сред управлението Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Община Сливен. Това заяви пред Радио " Фокус " - Сливен началникът на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Сливен основен контрольор Димитър Кикьов.
Гл. инстектор Кикьов прикани участниците в митинга авансово да уведомяват Община Сливен за своите дейности, с цел да може и полицията навреме да обезпечи защита са събитието и да бъдат осведомени жителите, Бърза помощ и Противопожарната работа за идния маршрут на протестните шествия. Главен контрольор Кикьов предизвести, че даже и при липса на съобщение, полицията ще обезпечи защита, само че Общината може да приключи митингите, при положение на зародили вълнения. Той изрази вяра, че в Сливен това няма да се случи, а полицията поставя всички старания публичният ред да не бъде нарушаван.
Инспектор Кикьов разяснява и случая със глобените водачи, участници в митинга против високите цени на горивата тази неделя. Той напомни, че от над 200 протестиращи, единствено 26 са били санкционирани. Наказателни постановления са издадени на тези водачи, които са оставили колите си тук-там, неразрешени за паркиране и затрудняващи напредването на останалите участници в придвижването. Предвидената глоба в закона е от 20 до 150 лева " Сами се запитайте за какво даже самият уредник на митинга не е санкциониран. Неговият автомобил бе паркиран отвън пътя и не възпретятсваше придвижването. Наложили сме санкции единствено на тези, които пречеха със спрелите си коли, или ги бяха паркирали на моста на село Крушаре, което опонира на закона ", уточни Кикьов. Той добави, че шествия по пътни артерии се провеждат по съответния ред след надлежащо съобщение до притежателя на пътя, Общината и органите на реда.
По мотив идния идната неделя митинг против високите цени на горивата гл. контрольор Кикьов напомни, че според ЗДП е неразрешено организирането на демонстрации и други шествия.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР