Сливен. Медици от болница Тракия“ – Стара Загора получиха награди

...
Сливен. Медици от болница Тракия“ – Стара Загора получиха награди
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев отличи медици от болница „Тракия“ – Стара Загора, участвали в 10-часова операция за спасяването на пострадала в катастрофа бременна жена и бебето й

Сливен. Медици от болница „ Тракия “ – Стара Загора получиха награди от кмета на община Сливен Стефан Радев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Доц. Димитър Петков, доктор Антон Елкин и здравната сестра Цонка Тодорова от болница „ Тракия “-Стара Загора получиха значка на Община Сливен. Наградата се дава поради проявен професионализъм и присъединяване в 10-часова интервенция за спасяването на потърпевша в злополука бременна жена и бебето й през месец юни 2017 година На тържественото съвещание на Общинския съвет във връзка празника на Сливен – Димитровден, значки получиха и 22-ма медици от МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен. Поради служебни задължения старозагорският екип тогава не съумя да участва на сесията и през днешния ден получи своята премия.
„ Благодарим за визията ви по отношение на нашето съсловие, тъй като имаме потребност от поддръжка. Затова премията е скъпа за нас. Работим доста, а нормално се гледа единствено неприятното и не всеки път се оценя какъв брой се раздаваме в своята работа “, сподели доцент Димитър Петков.
Кметът акцентира, че премията е най-малкото, което може да се направи за хората, които в всекидневието извършват своите служебни задължения, изключително, когато става въпрос за работа в името на здравето и живота на другите.
„ Всеки се труди на своето занятие и постоянно не получава самопризнание, макар, че дава приноса си за обществото “, сподели кметът Стефан Радев.
Изпълнителният шеф на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ доктор Васислав Петров сподели, че връчването на премиите по време на тържествената сесия е бил доста прочувствен миг за чиновниците на болничното заведение. „ Рядко се споделя какъв брой хора сме избавили и излекували. Това, което направихте, изключително за сестрите и санитарките, беше доста благ жест “, сподели доктор Петров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР