Сливен. Майските дни на културата Сливенски огньове“ ще бъдат открити

...
Сливен. Майските дни на културата Сливенски огньове“ ще бъдат открити
Коментари Харесай

Сливен: С балет „Нестинарка“ в театъра и нестинарски танц на площада започват Майските дни на културата „Сливенски огньове“

Сливен. Майските дни на културата „ Сливенски огньове “ ще бъдат открити на 2 май. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Проявите стартират от 18.30 часа с балет „ Нестинарка “ в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “ по музика на Марин Големинов, подложен от Държавна опера-Стара Загора.
Входът е с предложения, като цената на една покана е 3 лв.. Средствата са подаяние и ще бъдат преведени по сметката за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк. Покани можете да намерите на касата на зала „ Сливен “. Сюжетът на „ Нестинарка “ е комбинация от староезически показа и по-нови християнски прекарвания. Върху необятната основа на националния бит се развива персоналната драма на основната героиня Демна. Събитията се случват в нестинарско село в Странджа и село в Югозападна България.
След спектакъла, на площад „ Хаджи Димитър “ от 20.15 часа, жителите на Сливен и посетители на града ще следят нестинарски танц. За задачата ще бъде отделено особено място, на което ще се приготви жаравата за танца при спазването на всички противопожарни условия, осведомят от Дирекция „ Образование, просвета и връзки с обществеността “ в Онщината.
В 20.30 часа ще стартира церемонията по запалване на символния огън, която включва дефиле на факлоносци – възпитаници от ППМГ „ Добри Чинтулов “, ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “ ПГХТ „ акад. Неделчо Неделчев “. В 20.45 часа ще има огнено шоу „ Дивинитас “, а след него – празнични фойерверки.
Община Сливен кани жителите и гостите на града на събитията, които слагат началото на „ Майските дни на културата “ на 2 май.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР