Сливен. Майските дни на културата Сливенски огньове“ официално бяха открити.

...
Сливен. Майските дни на културата Сливенски огньове“ официално бяха открити.
Коментари Харесай

Сливен: Започнаха Майските дни на културата „Сливенски огньове“

Сливен. Майските дни на културата „ Сливенски огньове “ публично бяха открити. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Началото беше обещано нощес в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “ с балет „ Нестинарка “ по музика на Марин Големинов, подложен от Държавна опера-Стара Загора. Събраните средства от входа ще бъдат преведени по сметката за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк.
След спектакъла, на площад „ Хаджи Димитър “, жителите на Сливен и посетители на града имаха опция да гледат нестинарски танц на групировка „ Огнена тайнственост “. За задачата беше отделено и особено място за жаравата.
В края на вечерта, след дефиле на факлоносци – възпитаници от ППМГ „ Добри Чинтулов “, ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “ ПГХТ „ акад. Неделчо Неделчев “, кметът Стефан Радев публично възпламени символния огън.
„ Уважаеми съграждани и посетители на Сливен, oгънят като знак на пречистването и светлината, е велика мощ, която основава, движи и осветява битието. Затова за нас нас е чест да запалителен и да предадем нататък огънят като знак на сливенските Майски дни на културата. Една светла традиция, завещана ни от тези, преди нас. Традиция с богата история, която ни прави горди, че сме наследници на едно от най-пламенните огнища на България – град Сливен и неговия край. Години наред майските огньове събират на среща будителството, просвещението, родолюбието, творчеството, изкуството. Вярвам, че техният дух ще извърши този месец. Каня всички вас да участваме дружно в многочислените събития, които е подготвила Община Сливен в киното, музиката, театъра, литературата и танците, тъй че всеки да откри метод да открие своя Сливен. Откривам Майските дни на културата „ Сливенски огньове “ – 2019 година “, сподели в словото си Стефан Радев.
Вечерта приключи с огнено шоу „ Дивинитас “ и празнични фойерверки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР