Сливен. Кметът Стефан Радев проведе среща-диалог с младежи от Сливен.

...
Сливен. Кметът Стефан Радев проведе среща-диалог с младежи от Сливен.
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев проведе среща-диалог с младежи от града

Сливен. Кметът Стефан Радев организира среща-диалог с младежи от Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Срещата беше част от поредност събития, проведени от Младежки дом, по отношение на осъществяването на план „ Младежи за неприкритост и съпричастност ”, финансиран по програмата Еразъм+, чиято цел е взаимоотношението сред младежите и локалното ръководство в разглеждането на хрумвания и проекти по отношение на бъдещото развиване на град Сливен.
Участници в събитието бяха младежи от Младежки общински съвет и възпитаници от община Сливен.
В началото на срещата кметът Радев показа осъществените от Общината планове през последните три години. " Най-фундаменталният проблем, с който се сблъскахме, когато поехме ръководството, бяха насъбраните отговорности ", посочи кметът. Той акцентира, че макар неподходящото финансово положение, Общината реализира редица огромни планове като кръговото кръстовище на " Розова градина ", облагородяването на кв. " Република ", паркът по поречието на река Асеновска, обновеният градски превоз. Стефан Радев добави, че се чака скоро да бъде приключен и пробивът на ул. " Раковски ". Предстои да започват дейностите по превръщането на старите учебни заведения " Хаджи Димитър " и " Антон Иванов " в кв. " Клуцохор " в обществени центрове. Предвижда се такива да бъдат открити и в кв. " Комлука ". Продължава и санирането в града по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилища.
Предвижда се ремонт на спортна зала " Асеновец ", за който Общината е получила увещание от страна на държавното управление, че ще получи финансиране.
Кметът Радев разяснява, че през идната година се чака да стартира ремонтът на бул. " Хаджи Димитър ", за който Общината е предоставила опция на жителите да се включат с съответни отзиви и оферти.
Срещата продължи като полемика сред младежите и кмета. Бяха разисквани въпроси, свързани с опазването на околната среда, образованието, ремонт на спортни зали и други
В края на диалога учениците благодариха за поддръжката на Община Сливен, която получават в лицето на кмета Стефан Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР