Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев присъства на откриването на

...
Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев присъства на откриването на
Коментари Харесай

Кметът на Сливен Стефан Радев: Науката има все по-голямо значение за живота на хората

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев участва на откриването на Дните на науката и 23-то издание на Националната научна конференция с интернационално присъединяване " Сливен 2019 ", проведени от Техническия университет. Той приветства участниците и акцентира, че локалната власт и Инженеро-педагогическия факултет и Колеж-Сливен си взаимодействат сполучливо. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Кметът акцентира, че огромна заслуга за това има професор Станимир Карапетков - зам.-ректор на ТУ-София и ръководител на Организационния комитет на научната конференция.
„ Приветствам ви в нашия град, който е люлка на промишлеността в България и отечество на първия ректор на държавното техническо учебно заведение, чийто правоприемник е Техническия университет. Форуми от подобен мащаб са нужни поради науката, която от ден на ден навлиза в живота на хората. Радвам се, че фактултета и колежа се намират в Сливен и се развиват сполучливо. Това е образователно заведение, на което разчитаме като град и район за подготовката на фрагменти за нашата стопанска система и като образователно заведение, което основава и поддържа духа на нашата общественост ", сподели в приветственото си слово кметът Стефан Радев.
На откриването участваха още регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски и ректорското управление на ТУ.
Дните на науката и 23-ата Национална конференция " Сливен 2019 " бяха открити от ректора на Техническия университет чл.-кор. проф. д.т.н. инж. Георги Михов.
Той благодари на кмета и регионалния шеф за поддръжката към Факултет и Колеж - Сливен, които почтено съставляват Техническия университет в Югоизточна България.
„ Дни на науката “ е неповторим формат, който сплотява голям брой годишни научни конгреси, проведени от Технически университет – София. Научната конференция ще се организира на 9 и 10 май. По време на събитието ще бъдат изнесени научни отчети в седем тематични посоки: Машинна механика и транспорт; Механика на флуидите, топло- и масопренасяне; Машиностроителна техника и технологии; Електротехника, автоматика и осведомителни технологии; Технологии, техника и дизайн на текстила и облеклото; Педагогика и мениджмънт; Математика, физика и химия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР