Сливен. Изменението на бюджета на община Сливен ще гласува на

...
Сливен. Изменението на бюджета на община Сливен ще гласува на
Коментари Харесай

Сливен: Изменението на бюджета на общината ще гласува на свое заседание утре Общинския съвет в града

Сливен. Изменението на бюджета на община Сливен ще гласоподава на свое съвещание на следващия ден Общинския съвет в града. Това заяви пред Радио „ Фокус “ – Сливен ръководителят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев.
Причините са разпределяне на спомагателни средства за поправки на читалища, паркове и част от пътната инфраструктура в по-малките обитаеми места. Предвидени са средства и за увеличение на възнагражденията на медицинските сестри в детските градини и ясли, а също и за развиването на спортната инфраструктура и обзавеждане на Спортен комплекс „ Асеновец “.
Общинските съветници ще гласоподават и оферти, свързани с реализирането на няколко европейски плана. По този мотив на днешната конференция участва и ръководителят на Постоянната комисията по европейска интеграция, интернационално съдействие и партньорски начинания Мартин Славов. По думите му едно от тях е даването на единодушие кмета на община Сливен да подпише Споразумение за партньорство с „ Пътнически транспорти “ ЕООД по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година То е обвързвано с възстановяване на качеството на атмосферния въздух. Славов добави, че се планува закупуването на 6 броя тролейбуси и 4 броя електробуси, както и възобновяване и ремонт на съществуваща 35 годишна инфраструктура, осигуряваща употребата на тролейбусния превоз в града.
Другото предложение по тази линия е упълномощаване на кмета на общината да подпише „ Запис на заповед “ като поръчителство на предплатено заплащане по Проект „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Сливен “ по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020. Проектът е обвързван с обезпечаването на спомагателна патронажна грижа на възрастни хора и лица с увреждания. Основната му цел е възстановяване качеството на живот и опциите за обществено включване на хората с увреждания и възрастните хора, посредством обезпечаване на мрежа от услуги в домашна среда. Минимум 180 лица ще могат да бъдат включени по плана.
Ще бъде гласувано и даването на единодушие Община Сливен да разкрие две нови обществени услуги, за чието създаване е получила финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Двата нови центъра за даване на услуги за поддръжка в общността и в фамилна среда се намират в постройката на бившето Начално учебно заведение „ Хаджи Димитър “ в кв. „ Клуцохор “. Единият е Център за социална поддръжка, а другият Дневен център за поддръжка на деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните фамилии.
Да бъде почетен със званието Почетен жител на Сливен европейският първенец по повдигане на тежести Божидар Андреев ще взема решение още локалният парламент.
45 са общо точките, включени в дневния ред на съвещанието. Сред тях са изменение и допълнение на Наредбата за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество, както и изменение и допълнение на Правилника за устройството и активността на Общинско дружество „ Градска подвижност “. Митев уточни, че изменението е обвързвано с даване на пълномощия на чиновници на предприятието, които към този момент ще могат да глобяват нарушителите, според Закона за придвижване по пътищата. Той акцентира, че това ще се случва единствено в границите на синята зона.
В умозаключение Мартин Славов даде висока оценка за реализацията и присъединяване на Общината в европейски планове през програмния интервал. В тази връзка той добави, че не са налагани наказания от Управляващия орган за несъблюдение.
Ще бъдат гласувани нормалните разпоредителни покупко-продажби с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на разработване на Подробен устройствен план на поземлени парцели, а също и разпределяне на финансови средства и помощи на жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР