Сливен. И тази година Община Сливен се включва в международната

...
Сливен. И тази година Община Сливен се включва в международната
Коментари Харесай

Сливен: Общината се включва в международната инициатива „Часът на земята“

Сливен. И тази година Община Сливен се включва в интернационалната самодейност „ Часът на Земята “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На 30 март от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изгасено осветлението на постройката на Общината, Съдебната палата, Художествената гимназия „ Димитър Добрович “, Държавния куклен спектакъл, Художествената изложба „ Димитър Добрович “, ППМГ „ Добри Чинтулов “, Административния съд и Паметник „ Хаджи Димитър “.
„ Часът на Земята “ е международна акция на интернационалната природозащитна организация WWF. Тя има за цел да притегли вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава опция да заемат дейна позиция за решаването им. За първи път самодейността се организира през 2007 година в Австралия. Тогава, в границите на един час хората показват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на 60 минути притъмняват и фасадите на знакови здания и културни монументи.
За няколко години „ Часът на земята “ става най-популярната интернационална природозащитна самодейност, с участници от над 170 страни и над 7000 града, държавни управления и бизнеси – обединени в общи дейности за справяне с климатичните промени и запазване на естествените запаси на планетата.
В България акцията се организира от 2009 година, като всяка минала година нейните последователи стават от ден на ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР