Сливен. И тази година Младежки дом - Сливен провежда Ден

...
Сливен. И тази година Младежки дом - Сливен провежда Ден
Коментари Харесай

Сливен: Ученици поеха управлението на Общината за един ден

Сливен. И тази година Младежки дом - Сливен организира Ден на младежкото самоуправление. Ученици от сливенски учебни заведения поеха ръководството на Общината за един ден. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Така през днешния ден десетокласничката Маргарита Стоянова от ППМГ „ Добри Чинтулов “ седна на кметския стол и беше посрещната от кмета Стефан Радев.
„ Радвам се, че младежите се интересуват от работата на институциите, от това по какъв начин действа ръководството. В последна сметка те са тези, които се приготвят и идват след нас. Колкото по-рано има такива усещания, толкоз по-добре “, сподели Радев, предавайки щафетата на ученичката.
„ За мен е чест да застана на кметския стол. Искам да видя нещо ново – какво работи кметът на една община, каква е работата в общинската администрация “, изясни за какво е приела предизвикването Маргарита Стоянова.
Заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков също имат свои заместници. Тома Стефанов от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “ стана зам.-кмет по филантропичните действия, Мариян Желязков от ППМГ „ Добри Чинтулов “ – зам.-кмет, отговарящ за финансите и Георги Ганчев от ПГХТ „ Акад. Неделчо Неделчев “ – зам.-кмет по икономическото развиване. Секретарят Валя Радева отстъпи мястото си на Иван Георгиев от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “.
Мястото на ръководителя на Общинския съвет Димитър Митев беше поето от Даниела Стоева от ППМГ „ Добри Чинтулов “. Самият той й даде обещание, че на всеки брифинг на управлението на локалния парламент, тя ще бъде канена, с цел да може да споделя пред медиите за дейностите на Младежки дом - Сливен.
Денят на самоуправлението разрешава на младежите да покажат своите лидерски качества, организаторски умения, разпоредителност и самоконтрол. Управляващите им дават опция да обогатят своя обществен опит, да потвърдят, че са знаещи, можещи, изпълнени с сила и реформаторски дух.
Инициативата е по план „ Младежи за неприкритост и съпричастност “, финансиран по стратегия „ Еразъм “ на Европейски Съюз. В нея тази година вземат участие и доброволци от Грузия и Испания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР