Сливен. Художникът Велин Динев е носител на наградата Сирак Скитник“,

...
Сливен. Художникът Велин Динев е носител на наградата Сирак Скитник“,
Коментари Харесай

Сливен: Художникът Велин Динев е носител на наградата „Сирак Скитник“

Сливен. Художникът Велин Динев е притежател на премията „ Сирак Скитник “, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Призът е част от Национална галерия за изобразително изкуство „ Сливен 2018 “ и е била връчена нощес от кмета Стефан Радев след дългогодишно спиране.
Велин Динев е художник с креативен триумфи в региона на батика и живописта и с голям брой независими изяви в продължение на повече от 40 години. През годините взе участие в общи изложения в Букурещ, Берлин, Будапеща, Париж и Лондон, а през последното десетилетие и с редица независими изложения в Сливен, където живее и твори. Негови произведения са владеене на колекционери от Германия, Съединени американски щати, Франция, Англия, Австрия, Китай и Русия.
В изложбата, подредена в зала „ Сирак Скитник “ на Художествена изложба „,Димитър Добрович “ – Сливен, вземат участие художници от страната с творби в региона на живописта, скулптурата, графиката и неконвенционалните форми на изобразително изкуство.
Присъдени са били награди за първо, второ и трето място в категориите – живопис, графика, статуя и по една премия за неконвенционални форми, за млад създател и за сливенски художник.
Призът е основан през 1996 година и по традиция се връчва на Димитровден – празника на град Сливен. Негови носители са художниците Йордан Парушев, Красимир Карабаджаков, Кунчо Кунчев, Атанас Парушев и други
Организатори на изложбата са Община Сливен, Художествена изложба „ Димитър Добрович “ – Сливен, Съюз на българските художници – Представителство – Сливен, Дружество на художниците – Сливен, Съюз на българските художници и Национална художествена гимназия „ Димитър Добрович “ – Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР