Сливен. Горивото, което използва Топлофикация Сливен“ ЕАД, не замърсява околната

...
Сливен. Горивото, което използва Топлофикация Сливен“ ЕАД, не замърсява околната
Коментари Харесай

Кметът на Сливен Стефан Радев: Най-важно за нас и нашите съграждани е да се спазват екологичните стандарти

Сливен. Горивото, което употребява „ Топлофикация Сливен “ ЕАД, не замърсява околната среда и въздуха в града. Това стана ясно на среща в Общината сред управлението на сдружението и представители на Общински съвет-Сливен, оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Срещата беше проведена от Общинския съвет по отношение на питания какво гориво се употребява за топлоенергия и има ли учредения за терзания. На нея участва и кметът Стефан Радев.
„ Най-важно за нас и нашите съграждани е да се съблюдават екологичните стандарти. Няма да вършим компромис в тази връзка. За това беше свикана и тази среща, с цел да изясни ТЕЦ-Сливен своята активност “, сподели кметът.
Дейността и историята на сдружението показа шефът инж. Павлин Костов. „ Топлофикация Сливен заменя част от въглищата, които употребява за произвеждане на топлинна сила, с екологично гориво. По този метод доста ще бъдат понижени разноските за въглеродни излъчвания. За потребностите си ТЕЦ-ът употребява най-вече въглища и брикети, които са скъпи. Отделно е належащо да закупуват по този начин значимите въглеродни излъчвания, които се търгуват на борсов пазар и последната година цената им е повишена в пъти “, изясни Костов.
Той добави, че сдружението има всички разрешителни за активността си, в това число дава отговор и на европейските наставления. Това включва и потреблението на биомаса и/или модифицирано гориво RDF – Refused Derived Fuel, експлоатирани в страните членки на Европейския съюз, което се взима от сертифицирани източници.
„ Аз съм роден и пребивавам в този град, фамилията ми живее тук, детето ми живее тук. В този ред на мисли желая да подчертая, че ние се стараем и работим по този начин, че в никакъв случай няма да позволим да замърсяваме въздуха “, безапелационен беше шефът на ТЕЦ-Сливен.
Председателят на борда на шефовете инж. Ангел Ангелов разясни, че новаторската активност на предприятието е ориентирана към поддържането евтино за клиентите.
„ При нас работят към 290 индивида. 99% от нашите чиновници живеят в Сливен. Ако имаше нещо неправилно, повярвайте ми, щеше да се разчуе “, сподели от своя страна Ангелов.
Той уточни още, че през последните години неведнъж нарастват разноските на сдружението. Това е главната причина, която е предиздвикала управлението да търси различни източници на сила.
„ Опитваме се да предприемем навременни ограничения, които да подобрят екологията и да удължат живота на ТЕЦ-а. Едното, което ни поддържа, са хората, другото е общината. И нашата услуга би трябвало да е в помощ на общината “, добави ръководителят на борда на шефовете.
„ Една от гаранциите да остане въздухът в Сливен чист е ТЕЦ-ът да продължава да работи, несъмнено при съблюдаване на всички екологични условия “, сподели в умозаключение кметът Стефан Радев.
От сдружението поканиха общинските съветници да отидат и на място да се срещнат с процеса на активността му.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР