Сливен. Галерия Сирак Скитник“ в Сливен подслони II Международно трианале

...
Сливен. Галерия Сирак Скитник“ в Сливен подслони II Международно трианале
Коментари Харесай

Сливен е една от спирките на „пътуващата изложба“ „Духът на акварела“

Сливен. Галерия „ Сирак Скитник “ в Сливен подслони II Международно трианале „ Духът на акварела “ – пътуваща галерия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Събитието започва от Варна, като ще премине през няколко града в България, измежду които и Сливен. На откриването на изложбата заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави присъстващите посетители.
„ Благодаря за оказаната чест изложбата да откри кей и в Сливен. Убедена съм, че нашите съграждани няма да ви разочароват, тъй като те имат извънреден нюх към изкуството. Впечатлена съм от творбите. Пожелавам триумф на изложбата. Тя е същинско наслаждение за сетивата. Поздравявам всички, които са взели участие в основаването й и в реализирането й в Сливен “, сподели Пепа Чиликова.
На събитието участва и заместник-кметът Стоян Марков, който също поздрави гостите и уредниците на събитието.
Международно триенале „ Духът на акварела “ показва творбите на художници от над 60 страни и 5 континента. През идващите седмици ценителите в Сливен могат да се допрян до творчеството на митове в акварела като Дейвид Тейлър (Австралия), Ангъл Макюън (Шотландия), Линда Дол (САЩ), в това число и нашите класици Александър Поплилов и Ненко Токмакчиев. Първото издание се организира през 2016 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР