Сливен. Eвропейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев получи

...
Сливен. Eвропейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев получи
Коментари Харесай

Сливен: Eвропейският шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев получи от кмета Стефан Радев награда за високото постижение

Сливен. Eвропейският първенец по повдигане на тежести Божидар Андреев получи от кмета на Сливен Стефан Радев премия за високото достижение, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . Радев съобщи, че е извънредно горделив като кмет и като сливенец, че от 3 март до момента Сливен има втори европейски първенец, а точно Божидар Андреев, в един обичаен за страната ни и за Сливен спорт – повдигането на тежести. „ Използвам случая да му пожелая международна и олимпийска купа. Всички жители на Сливен се гордеем с него “, съобщи Радев.
Радев връчи на Божидар Андреев награда от 5 000 лв..Той акцентира, че общината поддържа развиването на спорта.
„ Спортният клуб, в който се състезава и тренира Божидар за последните три години, е получил към 30 хиляди лв. дотация от Община Сливен. Отделно поемаме издръжката на спортната база и я предоставяме безплатно на клуба. За прехрана на залата отделяме към 20 хиляди лв. на година. За последните три години сумата е към 60 000 лв.. Политиката, която водим за подкрепяне развиването на спорта, освен продължава, а и усилваме парите за спорт тази година с 20 % повече по отношение на 2018-а. “, сподели кметът. Той напомни, че стартира реорганизация на зала „ Асеновец “, която от години не е ремонтирана. Предвиждат се ремонтни действия и на други спортни зали.
„ Опитваме се да сътворяваме условия и да подкрепяме нашите спортисти. Най-важното е, че имаме още един европейски първенец и да пожелаем международни и олимпийски трофеи “, сподели Стефан Радев.
От своя страна Божидар Андреев благодари за премията и показа, че продължава да тренира в Сливен. „ Подготвям се за международното състезание в Тайланд. Тренирам всеки ден, тъй като единствено с тренировки се става първенец “, сподели той. Андреев и неговият треньор се надяват да завоюват и квота за олимпиадата, а за какво не и орден от там. Пламен Братойчев разясни, че подготовката на Божидар за Световното състезание е на ход. А с цел да бъде кандидат за купата е належащо да прибавят най-малко още към 5 кг в придвижване.
Божидар Андреев завоюва шампионската купа в категория до 73 кг при мъжете на Европейското състезание по повдигане на тежести в Грузия.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР