Сливен е на път да стане поредната жертва на „зеления

...
Сливен е на път да стане поредната жертва на „зеления
Коментари Харесай

„Зелените“ оставят без парно 13 000 души в Сливен

Сливен е на път да стане следващата жертва на „ зеления рекет “, който стопира вложения за милиони в България и спъва развиването на стопанската система на страната. Близо 13 000 души в града са застрашени да останат без парно, откакто три „ екологични “ организации апелират издаденото ново позволение за работа на локалната „ Топлофикация “. Така „ зелените “ желаят да спрат активността й.

Документът е от Изпълнителната организация по околна среда, само че Институтът за зелена политика, Сдружение за дива природа „ Балкани “ и „ За земята – достъп до правораздаване “ подали тъжба.

Зад тези организации стоят добре познати лица, сподели инспекция на „ Труд “.

Ръководител на Института за зелена политика е Петко Ковачев – един от водачите на митингите сякаш в отбрана на Пирин. В качеството си на началник на Института той нападна с тъжби и столичния цех за преправяне на боклуци. Ковачев е и в Комитета за наблюдаване на градежа на автомагистрала „ Струма “, където прокарва ползите на псевдоекологините организации. Именно те бавят построяването на лот 3.2 от аутобана, който би трябвало да мине през Кресненското дефиле. В момента пътят там е един от най-смъртоносните в България – всяка година на него десетки губят живота си в произшествия.

В управителния съвет на СДП „ Балкани “ са Катерина Раковска и Андрей Ралев. Раковска е брачна половинка на различен водач на митингите – Андрей Ковачев. Тя е в българския клон на швейцарската офшрока WWF. А Андрей Ралев отговаряше за финансите на партия „ Зелените “, които дефакто са едно с обединението „ За да остане природа в България “. В това обединяване са СДП „ Балкани “ и WWF-България. Ралев е и неуспешен претендент за народен представител от Политическа партия „ Зелените “ на последните парламентарни избори.

В управата на третата организация - „ За земята – достъп до правораздаване “ е Ивайло Попов, който като Ралев, бе в зелените листи на последния избор за Народно събрание. Сдружението също е част от „ За да остане природа в България “, а Попов за последно бе сниман по какъв начин крещи „ Оставка “ на конференцията за екоиновации, провела се в София 5-6 февруари. Той е протестиращ сякаш в отбрана на Пирин и по време на конференцията реши да се покаже пред гостите от цяла Европа, които не му обърнаха внимание.

Трите организации на процедура са оплетени между тях и работят по изпитаната скица за зелен рекет, каквато са жалбите.

За да бъде прекратена тази процедура е належащо да бъдат продължени измененията в Закона за околната среда, с които обжалването на Оценка на въздействието върху околната среда за обекти от национално значение към този момент става единствено на една инстанция. В корекциите би трябвало да се включат и обектите от първостепенно общинско значение и вложенията клас А.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР