Сливен. Близо 400 000 лв. ще струват укрепителните дейности на

...
Сливен. Близо 400 000 лв. ще струват укрепителните дейности на
Коментари Харесай

Сливен: Близо 400 000 лв. ще струват укрепителните дейности на свлачището край селище Качулка

Сливен. Близо 400 000 лева ще костват укрепителните действия на свлачището край населено място Качулка. Изпълнението му би трябвало да завърши до 2020 година. Това заяви кметът на Сливен Стефан Радев, който дружно с регионалния шеф Чавдар Божурски направи символичната първа копка на обекта, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен .
„ Това свлачище заплашва единствения път за главния корпус на комплекса и е доста значимо да бъде укрепено. Имотът е държавен, Общината го употребява по контракт с Министерството на труда и обществената политика. Затова благодаря и на регионалния шеф Чавдар Божурски и на Министерството на околната среда и водите, че ни дават опция да осъществяваме този план. Малко общини съумяха да осъществят планове по тази стратегия за подсилване на свлачища. Само две общини успахме да подготвим цялата документи. Надявам се и при изпълнителите работата да тече безпрепятствено и на финала да се поздравим с един добре приключен обект “, сподели кметът Стефан Радев.
Свлачището е записано през 2010 година, когато е открито срутване на земни маси по северозападния склон над единствения път към селището, свързващ административния корпус със постройките, където са настанени потребителите на обществени услуги.
Стефан Радев добави, че стартира подсилване и на свличането на земна маса по републиканския път през Бяла за Елена. Кметът уточни също, че Общината работи и за правене на план за укрепителни действия в Сотиря, където е застрашено учебното заведение.
„ Този план изискваше доста процедури, които трябваше да се проведат, само че в последна сметка той е реалност. С укрепването на свлачището ще защитим единствения път към постройките към „ Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост “, уточни ръководителят на плана инж. Снежана Кънева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР