Сливен. Битовите условия в Сливенския женски затвор са добри, но

...
Сливен. Битовите условия в Сливенския женски затвор са добри, но
Коментари Харесай

Омбудсманът Диана Ковачева: Битовите условия в Сливенския женски затвор са добри, но има какво да се желае по достъпа до медицински услуги и до работа

Сливен. Битовите условия в Сливенския женски затвор са положителни, само че има какво да се желае по достъпа до медицински услуги и до работа. Това са посочили резултатите от планова инспекция на омбудсмана доцент Диана Ковачева и нейния екип, които бяха показани пред публицисти, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Сливен . Около 50 лишени от независимост дами от сливенския затвор са сложили своите проблеми пред омбудсмана на България Диана Ковачева. При срещата си с нея затворничките са се оплакали от неприятно здравно обслужване и липса на гинеколог в пандиза, от високи цени в затворническата лавка, неприятни условия на живот в общежитието от открит вид и неспособност за обезпечаване на претовареност на всички лишени от независимост, които желаят да работят. „ По всички тези проблеми ще бъдат направени инспекции и жалбоподателите ще бъдат осведомени за резултатите от тях “, уточни доцент Ковачева.
По-рано денем омбудсманът организира приемна за жители в Сливен и изслуша техните недоволства, свързани най-вече с нарушаване на правата им като консуматори, главно на ВиК услуги, нарушеното им право на благосъстоятелност, здравни и просветителни проблеми. По думите й поданици на селищно образувание „ Изгрев “ са се жалвали поради проблем с водоснабдяването, защото там се дават права за градеж, а няма построена канализация и хората се постанова да употребяват вода от водоноски, която им излиза скъпо. При омбудсмана е подадена и тъжба, обвързвана със сигурността на жителите на село Градец и по тъкмо - за осъществяването на непрекъснати нападения върху къщите на хората.
По всички тъжби от институцията на омбудсмана ще бъдат осъществени инспекции. По думите на Ковачева броя на жалбите към националния публичен медиатор нараства. Близо 13 000 недоволства са постъпили в институцията. Те са най-вече от социално-икономически темперамент, за правата на благосъстоятелност и правото на добра администрация, включително - и от страна на локалните управляващи.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР