Сливен. Актуализацията на бюджета на Общината бе приета днес на

...
Сливен. Актуализацията на бюджета на Общината бе приета днес на
Коментари Харесай

Сливен: Актуализацията на бюджета на Общината бе приета днес на заседание на Общинския съвет

Сливен. Актуализацията на бюджета на Общината бе призната през днешния ден на съвещание на Общински съвет – Сливен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . „ Една от аргументите за актуализацията са постъпили средства от извоюваното от Община Сливен дело на две инстанции против испанска компания, правила строителен контрол по първия воден цикъл. Други аргументи са свързани с разноски за ремонт на покриви на кметства, читалища, а също и построяването на огради на гробищни паркове и осветяване в пет обитаеми места в общината. Изменението се постанова и поради погасяване на остарели отговорности, свързани с укрепителни действия по свлачището в село Сотиря. Очаква се средствата да бъдат възобновени на Общината от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет “, уточни кметът Стефан Радев.
На постоянната си сесия през днешния ден Общинският съвет гласоподава и предлагането да бъде почетен със званието „ Почетен жител на град Сливен и общината “ проф. Иван Русев, за извънреден принос за разпространение името на град Сливен и общината.
На днешната сесия беше признато предлагането за план на Правилник за изискванията и реда за даване на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Сливен.
Подкрепа получи и предлагането, обвързвано с откриването на процедура за установяване на правосъдни заседатели за правосъдния регион на Окръжния и Районния съд в Сливен и правила за провеждането ѝ.
Общинският съвет гласоподава и предлагането да носи името „ Асеновец “ новият парк по поречието на река Асеновска, който беше открит в края на октомври предходната година.
Сред признатите точки в дневния ред бяха и разпоредителни покупко-продажби с недвижими парцели, обществена общинска благосъстоятелност, разпределяне на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата.
Общо 67 точки бяха прегледани и гласувани на днешното постоянно съвещание. То стартира с едноминутно безмълвие във връзка кончината на общинския консултант Станимир Савов. Неговото място зае Кирил Киряков, който постави клетва като общински консултант.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР