Сливен. 31 номинации от 17 училища в Сливенска област бяха

...
Сливен. 31 номинации от 17 училища в Сливенска област бяха
Коментари Харесай

Сливен: Ученици от областта получиха отличия „Златно сърце“

Сливен. 31 номинации от 17 учебни заведения в Сливенска област бяха направени за тазгодишните награди „ Златно сърце “, които се връчват по традиция от Областния шеф и Регионалното ръководство на образованието в навечерието на 1 юни, Международния ден на детето. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация . Носителите бяха избрани от комисия, назначена от началника на РУО Милена Чолакова. Награждаването се състоя на празник в регионалната администрация на 30 май.
Областният шеф Чавдар Божурски връчи златни медальони във формата на сърце и грамоти на самостоятелните носители на наградата: Габриел Пърев от ХІІ клас в ПХГ „ Дамян Дамянов “ – за спасяването на хиляди бездомни животни и основаването на доброволческа мрежа измежду връстниците му; на Калчо Чанев от ІІІ клас в ОУ „ Братя Миладинови “ – за това, че на 12 декември м.г. е намерил мобилен телефон на стойност 260 лв. и посредством класната си ръководителка и зам.-директорката го е върнал на собственика; на Симона Петкова от VІ клас в ОУ „ Д-р Иван Селимински “ – за това, че е дарила отрязаните си коси на салон в София за изработването на перуки за онкоболни.
Комисията излъчи и три групови награди. Едната отиде при учениците от СУ „ Димитър Рохов “ в Сливен Лъчезар Темелков, Цветелина Досева, Мариян Йорданов, Илиян Русев, Димитър Петров и Теодор Иванова – за това, че са намерили портфейли и дамска чанта с пари, документи и други движимости, които са върнали на притежателите със съдействието на треньори и учители. Втората премия заслужиха Даниел Галин Минчев, Йоанна Бонова и Марияна Бойчева от СУ „ Христо Ботев “ в Нова Загора – за това, че са съумели да наберат средства в размер на 5000 лв., с които да оказват помощ за лекуването на пациент. Отличие бе присъдено и на Ученическия съвет в СУ „ Йордан Йовков “ в Сливен – за извършените две благотворителни акции в помощ на заболели деца, за присъединяване в акции за избавяне на животни в неволя, в акции на БЧК. Колективните награди – грамоти и торти, връчи началникът на РУО Милена Чолакова.
Повече от 30 деца и възпитаници получиха документи за почтено държание и добродетелни действия от зам. регионалния шеф Димитринка Петкова.
Носителите на премиите и документите бяха поздравени с осъществяване на 6-годишната Габриела Михалева от детска градина „ Еделвайс “. Водещ на церемонията бе ст. специалистът в РУО Надежда Тодорова. Събитието се организира със съдействието на издателство „ Просвета “ и сладкарница „ Карибу “.
Целта на оценките „ Златно сърце “ е да разпространяват положителните каузи на децата, да се изрази почитание към тях и да се насърчи образеца им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР