Сливен. 100 младежи от Сливен се включиха в Поход за

...
Сливен. 100 младежи от Сливен се включиха в Поход за
Коментари Харесай

100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора

Сливен. 100 младежи от Сливен се включиха в „ Поход за Свобода ” в поддръжка на жертвите на трафика на хора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . За поредна година Фондация “А21 България ”, в партньорство с Националната комисия за битка с трафика на хора и Местната комисия за битка с трафика на хора, гр. Сливен, проведоха най-мащабната осведомителна акция срещу трафика на хора ПОХОД за СВОБОДА, във връзка 18-и октомври – Европейския ден за битка с трафика на хора.
100 младежи от Сливен взеха присъединяване в световното събитие, което се организира на 19-и октомври в целия свят и хиляди хора застанаха зад идеята за битка с трафика на хора. Целта на самодейността е да притегли публичното и медийно внимание върху казуса със актуалното иго и да поддържа жертвите на това тежко закононарушение.
Походът е световно събитие, което се организира в един съответен ден и час допълнително от 450 града в над 50 страни по целия свят и с това се трансформира в най-голямата и значима самодейност в поддръжка на жертвите на трафик на хора в света. В рамките на събитието се разпространява Националната телефонна линия за битка с трафика на хора – 080020100.
Тази година 25 български градове реализираха самодейността, в това число и гр. Сливен, с помощта на ефикасното партньорство и взаимоотношение сред Фондация “А21 България ”, Община Сливен, Местната комисия за битка с трафика на хора, гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „ Акад. Неделчо Неделчев ” и Български юношески Червен кръст – Сливен.
Трафикът на хора е закононарушение против личността и човешките права, нарушаване на общочовешките етични правила и полезности. Престъплението трафик на хора е набирането, превозването, укриването на хора посредством закани, потребление на мощ или друга форма на насила, за употребата им. Включва насилствена проституция, насилствен труд, държане в наложително послушание, употреба за милостиня и джебчийство, лишаване на телесни органи и трафик на бременни дами за продажба на новородените им. Трафикът на хора в огромна степен визира дамите и девойките.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР