Слезте на земята и освен хубави думички, научени в театрални

...
Слезте на земята и освен хубави думички, научени в театрални
Коментари Харесай

Марешки към БСП: Слезте на земята и направете нещо реално добро за България

Слезте на земята и с изключение на хубави думички, научени в театрални школи, направете нещо действително положително за България. Лошото всички го виждат. Направете нещо положително и тогава ще останете в историята. С тези думи ръководителят на "Воля " Веселин Марешки се обърна в пленарна зала към депутатите от Българска социалистическа партия.

В декларация от името на групата той прикани социалистите да създадат за образец най-малко една от общините, които ръководят, и тогава да тръгнат да показват визията си за България. "Дайте един образец, направете община Тервел най-златната община и тръгнете я показвайте в цяла България. Както съм направил аз - една бензиностанция, 300 аптеки, хората виждат, пипат, усещат, усещат и към този момент си избират визията, визията на този, който може да се бори или визията на този, който приказва доста хубаво ", разяснява Марешки.

По думите му в този момент Българска социалистическа партия не се хвалят с Община Тервел, тъй като там било "пълна съсипия " и не се гордеят с нея. С всичко, което съм направил в живота си, аз се гордея, сподели Марешки. "Хората са признателни, че ни има. А вие като се разхождате във Варна, несъмнено никой не ви познава и не желае да ви познава. С какво можете да излезете и да се похвалите ", обърна се той към групата на Българска социалистическа партия.

"Ние няма да се държим като второкласен тим. Не желаеме да се излагаме пред всички български жители. Не желаеме да се държим като на махленско футболно игрище ", разяснява Марешки. Той цитира думи на Мая Манолова от 2013 година съгласно която да не се регистрираш в зала е държание на второкласен тим, не е почтено и е против интереса на българските жители.

Ако всички правехме действителни каузи, с цел да може българският народ да живее по-добре и българската страна да процъфтява, ние нямаше в този момент да сме на този хал, народът щеше да си гледа живота, както в другите естествени страни и да не се интересува толкоз доста от политика, да не е по улиците, разяснява Марешки.

"Българският народ е дал право на Борисов да сформира Министерски съвет, само че той носи отговорността. Той може да си ги резервира, народът ще си каже думата на идващите избори за това негово решение ", разяснява Марешки по-късно пред публицисти в коридорите на Народното събрание на въпрос за оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. "Тези двамата няма да ги оставим на мира, само че не можем да ги хванем с пердах и да ги изкараме от там. Това може да го свърши единствено народът ", сподели ръководителят на "Воля ".

Той уточни, че не вижда повсеместност и мощ на митингите. Попитан за сваления си депутатски имунитет Марешки съобщи, че не е пристигнал в Народното събрание, с цел да се опасява от това, че ще му желаят имунитета. "Жалко е, че към момента си мислят, че всички са като тях и с имунитети или с някакви инспекции по компаниите ни могат да ни пречупят и да ни създадат послушни. Това няма по какъв начин да стане ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР