Следят внимателно нивата на реките Марица и Тунджа. Това стана

...
Следят внимателно нивата на реките Марица и Тунджа. Това стана
Коментари Харесай

С внимание следят Тунджа и Марица следващите дни

Следят деликатно равнищата на реките Марица и Тунджа. Това стана ясно от данни на Министерството на околната среда и водите.

Системата за ранно предизвестие на Национален институт по метеорология и хидрология предвижда, че равнището на река Тунджа при Ямбол ще премине над жълтия предел за предизвестие във вторник. Това се отнася и за равнището на реката при Елхово.

За река Марица се чака повишение на равнището ѝ в горното течение до Пазарджик, както и във водосборите на реките Мътивир, Тополница в горното течение (над бент. Тополница), Яденица и горното течение на р. Стряма.

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват и за жълт код за интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици, градушки и увеличаване напразно в Западна и Централна България и в идващите дни.

На места се чакат количества до 20-25 л/кв.м, в планинските региони и повече.

Председателят на Държавната организация за метрологичен и механически контрол Петър Горновски съобщи пред БНР, че положението на язовирите в страната е обикновено.

Припомняме, че по-рано през днешния ден в Горна Оряховица беше оповестено отчасти бедствено състояние поради пороите през миналата нощ.

В Пловдив пък събраха спешния щаб поради усложнената метеорологична конюнктура.

Снощи от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че за към 4 часа в локалната противопожарна работа са получени над 650 сигнала. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР