Следят се язовирите и се изпуска контролирано вода заради усложнената

...
Следят се язовирите и се изпуска контролирано вода заради усложнената
Коментари Харесай

Проливен дъжд в Смолянско: Следят се реките и критичните точки

Следят се язовирите и се изпуска следено вода поради усложнената зимна конюнктура. Това сподели регионалният шеф на Смолянска област Недялко Славов в " Тази заран ".

Снимка: bTV

Той изрази терзание от срутване на земна маса в язовира в Златоград, което може да провокира рискова вълна. Основно проблеми може да има в центъра на града, добави Славов. Той изрази вяра това да не се случи, само че съобщи, че има подготвеност за издигане на пясъчни насипи, в случай че се наложи.

Снимка: bTV

" Хората би трябвало да са спокойни, тъй като са ситуирани екипи да наблюдават реките и сериозните точки ", означи още Славов.

Прогнозите за неприятно време в Смолянско към този момент се сбъдват. В Златоград заваля пороен дъжд. Той може да не спре през целия ден. Язовирът на града прелива от през вчерашния ден, само че е почнало следено изпускане на водата.

Снимка: bTV

Във високите елементи на региона и в западните общини Девин, Доспат и Бориново има интензивни снеговалежи и е мобилизирана почистващата техника. Осигурена е и спомагателна техника, която ще почиства при нужда.
Предупреждение за рисково време: Наблюдават се язовири Усложнена е ситуацията в Смолянско, остават терзания за повишаване равнищата на реките
Областният шеф на Смолянска област открои, че през вчерашния ден случаите са пристигнали главно поради неподготвени за зимните условия транспортни средства.

През нощта са работили 50 снегорина, за през днешния ден ще е мобилизирана цялата техника - към 80 машини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР