Следя ставащото с БСП , защото следя всичко, от което

...
Следя ставащото с БСП , защото следя всичко, от което
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Изборът в БСП е ключ към националните избори

Следя ставащото с Българска социалистическа партия, тъй като проследявам всичко, от което зависи накъде върви България. И освен проследявам, само че имам отношение. Ако някой ме попита, ще му кажа какви са желанията ми към ставащото и в другите партии. Това сподели едно от лицата на телевизионната ни публицистика в предишното Иван Гарелов пред " Епицентър ".
Ето какво още показа той:
" Иначе моето име бе забъркано инцидентно. В един коментар написах, че офанзивата против Корнелия Нинова от вътрешната съпротива е дирижирана и синхронизирана от пропагандната машина на ГЕРБ. И това ме кара да мисля, че тя не ще да е толкоз слаб водач, откакто ѝ отделят толкоз старания. Неочаквано след няколко дни Румен Овчаров ме цитира на два пъти в телевизионно изявление по БТВ. После по Българска национална телевизия в края на диалога ми с Жоро Любенов от Българска национална телевизия той ме попита какво по-точно е мнението ми за ставащото в Българска социалистическа партия.
И по този начин потегли. На фона на вълната от нападки против Нинова, аз бях надали не единственият, който сподели нещо друго за нея и това направи мощно усещане.
Един от най-активните кандидати за нов водач ми възрази обществено, че не е допустимо старите фрагменти, изгубили постовете си, да желаят да работят дружно с ГЕРБ. Не, несъмнено. Но мощната поддръжка до момента Корнелия Нинова получи от мощни фигури от остарялата армия, заемали значими постове в изпълнителната власт. Макар в този момент да са в периферията, те се подвигнаха против опасността за партията. А други пък не подозират в каква роля ги вкарват, когато от някоя телевизия ги поканят за диалог по ставащото в Българска социалистическа партия. И те одобряват, зарадвани, че не са забравени. О-о-о схваща, има го и другото — купени партийни фактори, на които е дадено, че ще заемат значими постове в едно бъдещо общо ръководство ГЕРБ - Българска социалистическа партия. Или нещо от този жанр. Така стават тези работи, с доста пари.
Защо сложих такова предизвикателно заглавие на коментара си?
Нали през ноември предстоят избори в Съединени американски щати, от тях основно ще зависи накъде ще тръгне света и България, изключително в случай че Тръмп загуби поста си. Ще се случват и други значими събития у нас – още през юли, както натърти премиера, без да обясни какво има поради.
Но дано да погледнем от горната страна на картинката. Колкото и да се хвали Борисов ( " българският Де Гол " ) за огромните си триумфи, колкото и да се прави на ням за свадите към личната му персона, потокът от компромати, кавги, разкрития води до един и същи извод — по този начин повече не може, цялото досегашно ръководство с неговия циничен способ би трябвало да си отиде. Да си отиде, пък опция ще се откри, по този начин е ставало постоянно в най-новата ни история - и при неуспеха на Жан Виденов, и при загубата на Иван Костов, и с изгубването на Национална движение „Симеон Втори" при царя…
Това го знае и самият Борисов и се приготвя за решителна борба. В проектите му влиза обезкръвяването на Българска социалистическа партия и свеждането ѝ до третостепенна политическа мощ, ръководена от безволеви фигуранти.
Ама Нинова му била комфортна, мънкат фарисеите. Е, още помним по какъв начин той самичък се оплакваше, че най-неудобни в Народното събрание са му " алените картечарки " Мая Манолова и Корнелия Нинова. Затова Мая стана омбудсман, да не му е пред очите. Затова и на Нинова бе препоръчано да стане ръководител на Народното събрание - да стои високо и да дава думата, а самата тя да не приказва. Не уцели и в този момент смени тактиката.
Ако Българска социалистическа партия се свие като спукана топка след отстраняването на Нинова, това ще даде шансове на ГЕРБ да показа властта с Движение за права и свободи, ще изолира от огромната игра другите борци против статуквото - Слави и Мая. Не и Цветанов, да не се увличаме, това е друга тематика.
Така че Българска социалистическа партия остава единствената политическа мощ, която може да се опълчи на тези проекти и да бъде същинска опция на досегашното ръководство. И ето идваме до безапелационния извод - Българска социалистическа партия може да извърши тази извънредно значима политическа задача, в случай че бъде водена от потвърдилата се Корнелия Нинова, каквито и неточности да е допускала.
Да напомним, че тя ще бъде определена от всичките членове на партията, което ще ѝ даде и силата и правото да отстоява опозиционната роля на Българска социалистическа партия и даже да мисли за победа, когато ГЕРБ се срине.
Защото Българска социалистическа партия е единствената партия, която има и историческите корени, и политическия опит и смелостта да поеме отговорност за бъдещето на елементарните хора в България.
Съжалявам за патетичните думи, самият аз ги заобикалям, само че тематиката не е за игра на " ВИП БРАДЪР ".
Не знам в каква степен тази логичност се осъзнава от публицистите, които като курдисани машинки повтарят едни и същи подсказани им наивни въпроси „ Какво ще кажете за гибелта на Българска социалистическа партия? “, “Кой ще замести Нинова? “ и така нататък Това монотонно повтаряне на едни и същи тези се набива в изтощените от страхове и напрежение мозъци и убива волята за опозиция.
Ето какво ме кара да си пъхвам носа във вътрешните проблеми на една партия. Към интереса от процесите в цялата ни страна се прибавя и персоналното възприятие за правдивост. Не мога да застана в ролята на леден наблюдаващ от тълпата на площада, когато обществено се извършва една присъда.
Убеден съм, че едно обикновено развиване на вътрешнопартийните избори, не повлияно от скроените интриги и измами, може да изведе Българска социалистическа партия на правилен път.
Това е в полза на всички ни, тъй като в една същинска народна власт би трябвало да има мощна съпротива, разнообразни отзиви,дебати, разногласия и митинги.
Това пък дава силата, която задвижва колелото на публичното развиване ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР