Следвайте Гласове в Връщането на хартиената бюлетина е влязло в

...
Следвайте Гласове в Връщането на хартиената бюлетина е влязло в
Коментари Харесай

Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за шеф на НС

Следвайте " Гласове " в
Връщането на хартиената бюлетина е влезнало в договарянията за ръководител на Народното събрание, разкри водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на БТВ.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков оказал жесток напън върху сътрудниците си в Народното събрание. Петков влетял на председателски съвет и направил противен пазарлък. Заявил й: оттеглете си измененията в Избирателния кодекс и тогава ще подкрепим Кристиан Вигенин за първия пост в Народно събрание. 

Нинова бе безапелационна, че е предложила Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание от името на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ Български напредък ”, с цел да се отпуши парламентарния блокаж. Постъпихме държавнически. Това не е коалиция за ръководство, ние няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи или „ Възраждане ”, сподели Нинова. 
" Подкрепихме Вежди Рашидов, с цел да извадим България от възможна доста тежка рецесия. Той не е определен като представител на една партия. Избрахме го, с цел да не блокираме страната. Потвърждавам още веднъж, че няма болшинство. Няма коалиция с ГЕРБ, ДПС и " Български напредък ". Ние няма да одобряваме такова държавно управление ", разяснява водачът на левицата.
Тя съобщи, че Българска социалистическа партия не отстъпва от концепцията си за връщане на хартиената бюлетина. Искаме гласоподавателите да имат избор – машини или хартия, сподели тя. И изясни, че повода за това са странните известия „ Дневникът е фалшифициран ”, които се появиха на машините в три области: Варна, Велико Търново и Пазарджик. За тези области знаем, ами в случай че има други, риторично попита Нинова. 

Тя чака поддръжка от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Български напредък за връщането на хартиената бюлетина.

За Българска социалистическа партия измененията в Изборния кодекс, касаещ хартиената бюлетина е значима тематика, само че не е най-важната.
Като по-важни тематики Нинова открои да има безвъзмездни учебници за децата, майчинството за втората година да е равна на минималната работна заплата. 
Българска социалистическа партия е обвързвана с „ Продължаваме промяната “ и Демократична България в битката с корупцията и промяната в правосъдната система.
Българска социалистическа партия обаче няма да поддържа експорт на оръжия за Украйна, въпреки че най-вероятно ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България ще гласоподават да изпратим оръжие в Украйна.
Нинова допуска, че ще има плаващи болшинства в Народното събрание. Тя чака за бюджета и за Плана за възобновяване и резистентност да има по-голямо болшинство в Народното събрание.
Според нея Бойко Борисов прави доста странни неща в последните няколко дни. Имало контактна група за държавно управление, а в този момент предлага контактна група за бюджет с президентството, недоумява Нинова.
Тя дефинира още " Български напредък " на Стефан Янев като многофункционални и неопределени в Народното събрание.
По отношение на работата на Българска социалистическа партия с президента Румен Радев, Нинова означи, че служебните министри на президента не би трябвало да се месят в работата на парламентарната група на социалистите. Това работа ли е на един длъжностен министър? " Просто спрете, в предизборната акция задоволително работихте против Българска социалистическа партия ", прикани Корнелия Нинова.
В партийния и политическия живот също би трябвало да има някакви правила и морал, посочи Нинова като даде образец да не се купуват изтребители в този момент. Тези социалисти в кабинета какви са - съставляват себе си или партията, недоумява Нинова, като ги прикани, в случай че желаят да отидат на " Позитано " 20 и да изложат възгледите си за партията, щели да бъдат изслушани.
" Няма да подкрепим мандат с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “,  увери още ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в студиото на bTV. 

Източници: бТВ, " Епицентър "
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР