Следвайте Гласове в Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия

...
Следвайте Гласове в Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия
Коментари Харесай

Путин обяви частична мобилизация в Русия

Следвайте " Гласове " в
Владимир Путин разгласи частична готовност в Русия в тирада, излъчена онлайн по съветската държавна телевизия. Ще използваме всички средства, с цел да защитим Русия - това не е блъф, подчерта съветският президент.

Руският президент Владимир Путин поддържа предлагането на Министерството на защитата и Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация за осъществяване на частична готовност в страната и подписа съответния указ. „ Смятам за належащо да поддържа предлагането на Министерството на защитата и Генералния щаб за осъществяване на частична готовност в Руската федерация “, сподели той. Путин добави, че към този момент е подписал съответния декрет. Дейностите по готовност ще стартират още през днешния ден.
Гражданите на Русия могат да са сигурни, че териториалната целокупност и самостоятелност на нашата страна ще бъдат предпазени с всички налични страни, имаме вяра във вашата поддръжка - с тези думи се обърна Путин към съветския народ. На военна работа в границите на частичната готовност в Руската федерация ще подлежат единствено жители от запаса, на първо място тези с опит, съобщи руският президент.
Путин сподели, че главната цел на спецоперацията в Украйна остава непроменена - освобождението на цялата територия на Донбас. Президентът разпореди на Министерството на защитата да дефинира статута на доброволците в страната, той би трябвало да бъде същият като на офицерите от постоянната войска.

" Mобилизираните лица, участващи в спецоперацията, ще получат хонорари и статут на военнослужещи, служещи по контракт ", посочи съветският водач. Частичната готовност стартира на 21 септември.

Основната тематика в изказването е провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област за присъединение към Руската федерация. Гласуването е планувано за интервала от 23 до 27 септември.
" След началото на специфичната интервенция, в това число на договарянията в Истанбул, Киев реагира позитивно на предложенията на Русия, само че Западът не хареса мира и Украйна получи непосредствено разпореждане да наруши споразуменията “, съобщи Путин. Относно референдумите, той добави, че Русия не може да съобщи околните си хора и да не отговори на желанието им сами да дефинират ориста си.
Владимир Путин предизвести тези, които се пробват да изнудват Русия с нуклеарни оръжия: „ Тези, които се пробват да ни изнудват с нуклеарни оръжия, би трябвало да знаят, че розата на ветрове може да се обърне в тяхната посока “.
Той сподели, че Западът е посочил, че задачата му е да унищожи Русия и че се е опитал да трансформира народа на Украйна в пушечно месо.
" Специалната интервенция беше нужна за битката против нацизма в Украйна. Става въпрос за отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на Русия и поддръжка на нашите сънародници да дефинират сами бъдещето си ", сподели още Путин.
„ Целта на този Запад е да отслаби, раздели и в последна сметка да унищожи страната ни “, сподели Путин. Той уточни още, че Западът " към този момент непосредствено споделя, че през 1991 година са съумели да разцепят Съветския съюз, а в този момент е пристигнал моментът за самата Русия да се разпадне на доста райони, смъртно враждебни един към различен ".
" В рамките на частичната готовност на Русия на наборна военна служба ще подлежат единствено жителите от запаса, особено тези с опит ", добави Путин.
„ Ние не можем, нямаме морално право да предаваме околните си хора на скъсване от палачите, не можем да не откликнем на тяхното откровено предпочитание сами да дефинират ориста си “, акцентира съветският президент.
" Руснаците могат да бъдат сигурни, че териториалната целокупност на Русия ще бъде подкрепена с всички налични средства ", добави Путин. Той добавя, че е почнал нуклеарен шантаж обяснявайки, че Западът освен поддържа обстрела по АЕЦ в Украйна и само че и приказва, че западни политици се изричат за опцията против Русия да се използва нуклеарно оръжие.
На тези, които вършат сходни изявления, желая да подсети, че ние също разполагаме с всевъзможни оръжия за поразяване, които са по модерни от тези на страните от НАТО. И при опасност за нашата страна и за отбрана на Русия, ние абсолютно ще използваме всички средства, с които разполагаме. Това не е блъф ", заяви Путин.
Пълният текст на указа:

 

Очаквате детайлности.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР