Следвайте Гласове в Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто

...
Следвайте Гласове в Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто
Коментари Харесай

Сиярто: Посолството на САЩ няма право да критикува моите посещения в Москва

Следвайте " Гласове " в
Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто съобщи, че посланикът на Съединени американски щати Дейвид Пресман няма право да го подлага на критика за визитите в Русия, защото те са направени в полза на Унгария. Това изказване Сиярто направи в Будапеща в отговор на въпроси на публицисти в понеделник, 21 ноември.

" Тъй като работя като маджарски външен министър, мога да се занимавам единствено с унгарските национални ползи. Разбирам, че посланикът на Съединени американски щати има поради американските ползи, само че аз имам поради унгарските ползи. Ето за какво считам, че би било вярно, в случай че, изхождайки от взаимното си почитание, не разясняваме стъпките си. Обикновено не разясня пътуванията на външния министър на Съединени американски щати и сигурно чакам същото и от посланика на Съединени американски щати, с цел да не разяснява унгарската политика по този метод ", сподели Сиярто.
Външният министър добави, че националният интерес на страната му е да подсигурява енергийната сигурност в дълготраен проект.
" Досега не е имало американско предложение за това по какъв начин тази енергийна сигурност може да бъде действително построена, тъй че мисля, че освен от политическа позиция, само че и от позиция на заслугите по този въпрос, американският дипломат няма право да подлага на критика унгарските решения, които са взети въз основа на националния интерес на Унгария ", сподели Сиярто.

По-рано, на 13 октомври, по време на визитата си в Москва на интернационалния конгрес " Руска енергийна седмица " Петер Сиярто изясни визитата си в Русия с нуждата от поддържане на контакти. След това той означи, че Унгария е заинтригувана от създаване на енергийно съдействие с Русия и няма да се съгласи на наказания, които биха засегнали енергийните доставки за страната.

На 10 октомври Сиярто подсети на опозиционните политици и публицисти, които подлагаха на критика срещата му с съветския външен министър Сергей Лавров по време на Общото заседание на Организация на обединените нации, че техните жилища, за разлика от домовете на останалите европейци, ще бъдат топли. Той добави, че срещата им с Лавров е била нужна за реализиране на съглашения за доставките на газ. Унгарският министър на външните работи акцентира, че съветската компания " Газпром " доставя на Унгария " всичко, което е дала обещание ".
По-рано, на 23 септември, унгарският външен министър уточни вредата, която антируските наказания нанасят на Европа. Според унгарския министър вследствие на рестриктивните мерки против Русия инфлацията в Европейски Съюз се е повишила внезапно, цените на силата са станали прекалено високи, а цената на стоките и продуктите е скочила.
Западните страни ускориха санкционния напън върху Москва на фона на специфичната интервенция за отбрана на Донбас, която беше стартирана от съветския президент на 24 февруари. Това обаче към този момент докара до стопански проблеми в Европа, като цените на горивата и питателните артикули внезапно се покачиха.
 
Източник:
 
 
22 Ное 202261021 Ное 2022130721 Ное 2022537920 Ное 2022171718 Ное 2022513817 Ное 20227861КоментариЧитател21 Ное 2022 16:35ч.
Ех, какъв превъзходен отговор е дал унгарският външен министър на САЩ-посланика в Будапеща! Браво! Така би трябвало!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати борба21 Ное 2022 19:06ч.
Унгария си води независима външна политика тъй като се ръководи от същински жители а не от селяни.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Чичо21 Ное 2022 20:10ч.
Ето това е същински министър,който мисли преди всичко за ползите на страната си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ретранслатора21 Ное 2022 16:37ч.
М-даа! В сферата на фантастиката е унгарския министър да се размени с българския и унгарските ползи да се заменят с българските ползи!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Копейкин21 Ное 2022 16:45ч.
Те пък едни ползи - Унгария сега заплаща най-скъпия газ.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати сащ е агресор21 Ное 2022 16:53ч.
хах, заплатен сащник! Много знаеш какъв брой заплаща Унгария! Я кажи какъв брой ти заплаща изрод сащ?! Унгария има 50 годишен контракт за дълготрайни доставки на газ с доста по-ниска цена, в сравнение с сащническия танкерен газ, за който сащнически танкерен газ антибългарските политици не ползват диверсификация! Искаме незабавна диверсификация на сащническия танкерен газ, тъй като сащ е агресор!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Копейкин, учиш ли съветски?21 Ное 2022 18:29ч.
Учи, че ще ти би трябвало.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати капитан копейкин21 Ное 2022 22:10ч.
Уже говорю по русски.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати сащ е агресор21 Ное 2022 16:50ч.
Вече е време народите на европа да скочат, да лишават властта от американските представители, да изгонят американските представители, да изгонят американските посланици и да разгласят сащ за агресор и сащ е терористична страна!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати daskal21 Ное 2022 16:55ч.
Всяка една евро страна наложително би трябвало да гони фондации като " америка против България "! Тази нпо конструкция от 1990 година работи против България!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати карамфила21 Ное 2022 19:39ч.
Орбан от дълго време изгони гнездото на осите сороското отворено общество и интернационалния заробващ валутен фонд отпред с еврейката сталинка георгиева.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати На остаряла коза яре21 Ное 2022 17:04ч.
Какво да се каже на фона на колониалните Нули.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Неизбежно21 Ное 2022 17:10ч.
Американците настойчиво се мъчат да ни пречупят, само че в никакъв случай няма да съумеят. Може да се вършим на малоумни, на съгласни, на маймуни, само че един ден (когато Америка рухне) ще си покажем рогата (това го можем). Нож вадим единствено на умряло куче.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Нож вадим единствено на умряло куче21 Ное 2022 20:05ч.
Остава да се надяваме кучето по-скоро да почине.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Съмнително21 Ное 2022 23:42ч.
Само да не умрем ние преди него, както сме я подкарали.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати!!!21 Ное 2022 17:14ч.
Поздравления!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати пешо от кривина21 Ное 2022 17:14ч.
без тази страна америка света ще бъде прелестен,ще си изживеем прелестно единствения живот
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Съединени американски щати са туморът на тази планета21 Ное 2022 18:31ч.
За жал израстък недоброкачествен и с доста метастази - Европейски Съюз, ОТАН, МВФ, СБ, СТО, СЗО...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Gen Gurko21 Ное 2022 17:18ч.
Браво господин Сиярто! Прости им въпреки всичко тъй като още не са привикнали с новото си състояние и си мислят, че са единствената мощ и инстанция на истината. Полека лека ще свикнат и няма мърдане от тази нова действителност.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Славин21 Ное 2022 17:37ч.
Още един път отлично на Сиярто. Маджарите се оказват мъжкари. Нашите охлюви отпред с недуразумението от Демократична България военнолюбеца Христо Иванов ще се скъсат от натягане на ония на които Сиярто почтено се опълчва. Сиярто желал за страната си дълготрайни контракти за газ и нефт. Правилно и далновидно. За Западна Европа в този момент чакали 30 танкера с полутечен газ в Северно море, да се вдигнат цените, та тогава да продавали. Хиени.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не те е назначил - няма право21 Ное 2022 17:33ч.
Нашите външни министри и съветниците на някои министър председатели си ги назначава посланикът. И по тази причина има право да подлага на критика, само че пък си няма мотив - така и така никой не смее да кривне от правата линия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати СМЕХХХ21 Ное 2022 18:32ч.
Достоен и верен отговор! А нашите плюжеци единствено се дупят и ни цакат!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши Коментар21 Ное 2022 18:36ч.
Много им се желае на братята хамериканци цяла Европа да им играе по свирката - Санкции против Русия да постанова, украинските бежанци да устоя, газа си да спре, оръжие доставя на Украйна, стопанската система си да загроби и всеки който откаже да си направи харакири в името на хамериканските ползи - АУУУ, КОЛКО НЕДЕМОКРАТИЧНО!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати отвратен21 Ное 2022 18:42ч.
А нашият вйншен министър/как му беше името/, с поддръжката на президента, ни натика в листата на страните, дето ще съдят Русия в Хага!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тралала21 Ное 2022 20:33ч.
Ако сложим последните ни доста външни министри до унгареца, ще би трябвало да призная напълно непатриотично, че давам преимущество на унгареца. Разбира се, зад Унгария стои Ватикана и това несъмнено също дава сили.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Идеалист21 Ное 2022 22:40ч.
Дай, Боже, подобен министър и на нас!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мила от Марс21 Ное 2022 23:54ч.
Направо боязън да те хване, като го слушаш този външен министър. Как смее, по какъв начин може да приказва по този начин, по какъв начин още не са изключили Унгария от Европейски Съюз, от НАТО, по какъв начин не са я сложили под забраняване?? Това в случай че някой наш министър се осмели да го каже, леле мале, несъмнено с нас ще бъде свършено, а на него ще му се случат страшни неща..!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Питащ22 Ное 2022 0:04ч.
Сега към Коледа в случай че си помечтаем нашите измислени,,политици ", най-малко малко да зприличат на унгарските политици, дали ще се сбъдне??? Ех, мечтииии. А, нека, но едва ли. Представете си наш министър, да се,,озъби " на американския дипломат??? Това деяние не се прави от безгръбначни. БРАВО, ОТНОВО НА УНГАРЦИТЕ. УЧЕТЕ съдебна експертиза БЕЗГРЪБНАЧНИ, КОИТО И ДА съдебна техническа експертиза.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сароян22 Ное 2022 6:51ч.
Франц, да не си професор по унгарска история, че ги знайш толкова хубаво кви са нищожества - едеш - сереш, ебеш - бегеш.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Георги Богданов22 Ное 2022 7:33ч.
Достойно
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дай, Боже, подобен министър и на нас!22 Ное 2022 8:17ч.
Амин!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати зад Унгария стояла Ватикана?22 Ное 2022 8:21ч.
А зад нас можеше да стои Русия да ни пази гърба. Унгарците са мъже, със или без Ватикана, това е. Нашите сополанковци несъмнено към този момент ги ненавиждат от изтощение.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Чичо22 Ное 2022 9:28ч.
Поздравления за Унгария.Единствената страна в Европейски Съюз,достойна за почитание.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022201519 Ное 202257218 Ное 2022178524 Sep 20222854
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР